Antena 3 CNN Coronavirus Dezinfecție la Ministerul Sănătății, după cazul de coronavirus confirmat în instituție. Victor Costache: "Eu nu sunt contact al pacientei"

Dezinfecție la Ministerul Sănătății, după cazul de coronavirus confirmat în instituție. Victor Costache: "Eu nu sunt contact al pacientei"

Ministerul Sănătății ia măsuri pentru prevenirea coronavirusului și a demarat procedura de dezinfecție în instituție.

Dezinfecție la Ministerul Sănătății, după cazul de coronavirus confirmat în instituție. Victor Costache: "Eu nu sunt contact al pacientei"
14 Mar 2020   •   14:38

Decizia a fost luată după ce Grupul de Comunicare Strategică a confirmat că o angajată a Ministerului Sănătății a fost testată pozitiv cu coronavirus.

În urma acestei informații, au apărut tot felul de controverse legate de prezența fizică a lui Victor Costache la auderile din Parlament, deși s-a decis ca acestea să fie făcute prin videoconferință. Ludovic Orban anunțase vineri după-amiază că miniștrii liberali stau în autoizolare în perioada următoare. Costache a primit astăzi aviz negativ pentru funcția de ministru al Sănătății din partea comisiilor parlamentare de specialitate.

Ministrul Victor Costache a fost testat vineri pentru coronavirus, iar rezultatul a ieșit negativ. De asemenea, el a precizat astăzi că nu a participat la ședințele la care a fost pacienta confirmată cu coronavirus și că toți contacții femeii au fost deja izolați.

Cazul angajatei de la MS confirmată cu coronavirus

E vorba de cazul 92, despre care inițial se spunea că e o femeie din Mureș, însă GCS a confirmat că e o angajată a Ministerului Sănătății.

Potrivit GCS, cazul 92 - o femeie de 41 de ani internată în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași care s-a întors din Dubai în 8 martie și a fost confirmată pozitiv în 13 martie - este un angajat al Ministerului Sănătății și nu o persoană din județul Mureș.

„Această eroare din comunicarea inițială a fost posibilă dintr-o confuzie în interpretarea acronimului instituției Ministerului Sănătății și cel folosit pentru județul Mureș”, susține Grupul de Comunicare Strategică.

Ancheta epidemiologică, care este în curs în acest moment, va stabili contacții și recoltarea probelor. Contacții direcți ai persoanei se află în izolare la domiciliu.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close