Antena 3 CNN Coronavirus Dezvăluirile lui Raed Arafat. Record de infecții cu COVID-19! Ce fac autoritățile

Dezvăluirile lui Raed Arafat. Record de infecții cu COVID-19! Ce fac autoritățile

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, dr. Raed Arafat, a declarat duminică, la Antena 3, că 50% din infectările cu noul coronavirus vin de la asimptomatici.

Dezvăluirile lui Raed Arafat. Record de infecții cu COVID-19! Ce fac autoritățile
Sursa foto: Agerpres
12 Iul 2020   •   20:45

”Problema e câte persoane sunt active, câte persoane în acest moment încă poartă virusul și câte persoane sunt în comunitate care transmit”, a spus Raed Arafat, duminică seară, la emisiunea ”Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu”.

Şeful DSU a amintit de un studiu făcut la o universitate din Statele Unite, studiu care a fost publicat săptămâna trecută. Acest studiu arată foarte clar că peste 50% din infectările cu noul coronavirus se preiau de la persoanele asimptomatice care se află undeva printre noi.

50% din infectări vin de la asimptomatici

”Este un studiu oficial, publicat și răspândit”, a zis Arafat. 

Potrivit șefului DSU, cazurile active în prezent în România ne arată că este o transmitere în comunitate. ”Transmiterea asta se face dacă intri în contact cu o persoană asimptomatică, cam asta se întâmplă acum în comunitate”, a punctat Raed Arafat. 

Coronavirus în România. Raed Arafat: Suntem pe trend de creștere

”La acest moment, indiferent câte teste am făcut, procentul din teste a rămas tot pe acolo. Faptul că a crescut numărul testelor nu a scăzut procentul din teste. Noi suntem pe la 4%-5% (teste pozitive -n.red.)”, a mai spus Arafat.

Raed Arafat afirmă că nu avem încă o răspândire exponențială în țara noastră.

Arafat: Nicio țară nu va scăpa de coronavirus

Arafat: Nicio țară nu va scăpa de noul coronavirus

”Dacă ajungem la o răspândire exponențială, cum se întâmplă în alte țări care au mii de cazuri deja și acolo este răspândire exponențială, asta va duce automat la ocuparea Terapiei Intensive.

Ca să se înțeleagă, am pus o unitate mobilă de terapie intensivă la Prahova. A rămas o perioadă scurtă nefolosită, acum e folosită. Are în ea nu știu câte cazuri, Galați ne-a solicitat o unitate să fie trimise acolo pentru terapie intensivă. Asta arată că deja este o presiune și acest lucru este vizibil.

Sunt câteva zone în țară care au o presiune asupra lor. Nu înseamnă că celelalte zone vor rămâne fără presiune. E posibil să se schimbe asta”, a mai afirmat Raed Arafat.

456 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate în ultimele 24 de ore în România, iar 13 oameni au murit. Până duminică, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.535 de cazuri de persoane infectate cu COVID – 19.

Coronavirus în România. Bilanț - 1.884 de români cu COVID-19 au murit

De sâmbătă, de la ora 10.00 până duminică, la ora 10.00 au fost înregistrate 13 decese (10 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

243 de români, în stare gravă la Terapie Intensivă

La ATI, în acest moment, sunt internați 243 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 847.586 de teste.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat coronavirus
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close