Antena 3 CNN Coronavirus Diferența dintre alergie și COVID-19. Ce afecțiuni ascunde pierderea mirosului

Diferența dintre alergie și COVID-19. Ce afecțiuni ascunde pierderea mirosului

De cele mai multe ori ajungem să confundăm o răceală cu infecția cu noul coronavirus. Dr. Remus Gabriel Mihalcea, medic specialist ORL, ne ajută să înțelegem care este diferența dintre o sinuzită și COVID-19.

Diferența dintre alergie și COVID-19. Ce afecțiuni ascunde pierderea mirosului
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    14 Sep 2020   •   09:45

Dr. Remus Gabriel Mihalcea, medic specialist ORL, a vorbit la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” despre diferența dintre alergie și COVID-19.

Alergiile sunt reacții ale organismului ca urmare a expunerii un timp îndelungat la diverse microorganisme din mediul care ne înconjoară. Avem reacții specifice în sinuzitele alergice pe care omul le prezintă, cum ar fi: strănuturi repetate, secreții nazale, mâncărime la nivelul ochilor și lăcrimare excesivă, a arătat medicul. Rinitele alergice sunt de trei categorii: sezoniere, perene și profesionale.

Noul coronavirus este des confundat cu răceala, nu cu alergie 

Coronavirusul putem să-l asociem foarte ușor cu răceala simplă. La rinita alergică sezonieră simptomele apar treptat pe măsură ce ne expunem la mediul care declanșează aceste simptome, a spus medicul Remus Mihalcea.

Diferența dintre alergie și COVID-19

Ce afecțiuni ascunde pierderea mirosului

Pierderea mirosului apare inclusiv la pacienții cu rinită alergică și poate apărea într-o răceala simplă, în infecția cu COVID-19 sau în cazuri mult mai grave cum ar fi afecțiunile tumorale. E posibil să apară dintr-o dată și e ideal să ne prezentăm la un medic specialist pentru un diagnostic corect.

În ce condiții putem rămâne fără miros pe viață:

traumatism față/cap
rinite netratate corect
expunere la agenți chimici.

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close