Antena 3 Coronavirus Directorul Moderna: "Vor apărea mai multe variante COVID. Acest virus nu va dispărea"

Directorul Moderna: "Vor apărea mai multe variante COVID. Acest virus nu va dispărea"

de Adelina Miron    |    07 Mai 2021   •   10:51
Directorul Moderna: "Vor apărea mai multe variante COVID. Acest virus nu va dispărea"
Sursa foto: Hepta

Directorul executiv Moderna, Stephane Bancel, a declarat joi, 6 mai, că este de așteptat să apară mai multe variante COVID-19 în lunile următoare, pe măsură ce emisfera sudică intră în anotimpurile de toamnă și iarnă.

Bancel spune că oamenii vor avea nevoie, probabil, de al doilea rapel al vaccinului Moderna cu două doze. 

„Noi variante de îngrijorare continuă să apară în întreaga lume. Și credem că în următoarele șase luni, pe măsură ce emisfera sudică intră în anotimpurile de toamnă și iarnă, am putea vedea mai multe variante de îngrijorare", a spus Bancel.

Emisfera sudică include Africa, Australia, cea mai mare parte a Americii de Sud și părți din Asia. „Credem că vor fi necesare doze de rapel deoarece credem că virusul nu va dispărea”, a mai precizat oficialul, potrivit CNBC.

Comentariile CEO-ului vin la o zi după ce compania a anunțat că un rapel al vaccinului său a generat un răspuns imun promițător împotriva variantelor B.1.351 și P.1 identificate pentru prima dată în Africa de Sud și, respectiv, în Brazilia. De atunci, variantele s-au răspândit în alte țări, inclusiv în SUA.

Datele sunt preliminare și nu au fost încă examinate de comunitatea de experți.

Vaccinul Covid-19 de la Moderna a generat vânzări de 1,7 miliarde de dolari, potrivit raportului de venituri.

Bancel a declarat că compania este „implicată activ” în discuții și acorduri pentru 2022 cu toate guvernele pentru care furnizează vaccin în prezent.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close