Antena 3 CNN Coronavirus Șeful Pfizer a refuzat din nou audierea privind vaccinurile anti-COVID în Parlamentul UE

Șeful Pfizer a refuzat din nou audierea privind vaccinurile anti-COVID în Parlamentul UE

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a refuzat pentru a doua oară să depună mărturie în fața comisiei speciale COVID a Parlamentului European.

Șeful Pfizer a refuzat din nou audierea privind vaccinurile anti-COVID în Parlamentul UE
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Dec 2022   •   23:56

Albert Bourla a renunțat anterior la o întâlnire pentru a depune mărturie în fața comisiei în luna octombrie, la care se aștepta să răspundă la întrebări despre modul în care au fost încheiate contractele secrete privind vaccinurile.

Această decizie a fost luată în urma unui raport de audit privind strategia UE de achiziție de vaccinuri, care a ridicat noi întrebări cu privire la contactele dintre directorul general al companiei farmaceutice Pfizer și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

"De la audierea COVID din octombrie, nu mai avem alte informații de împărtășit cu comisia, așa că refuzăm respectuos invitația de a reveni din nou asupra acestor probleme", se arată în scrisoarea lui Bourla, datată 2 decembrie și consultată de publicația POLITICO.

La 14 octombrie, Parchetul European a confirmat că are o investigație în curs de desfășurare privind achizițiile de vaccinuri COVID ale UE.

Comisia Europeană a negociat şi încheiat în numele statelor UE contracte pentru sute de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 cu companiile farmaceutice.
 

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close