Antena 3 CNN Coronavirus Mesajul tulburător al unui medic ATI COVID: ”Cel mai greu este să intubezi pacientul și apoi să iei legătura cu familia”

Mesajul tulburător al unui medic ATI COVID: ”Cel mai greu este să intubezi pacientul și apoi să iei legătura cu familia”

Dorelia Maican, medic primar anestezie și terapie intensivă la Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu, a povestit care sunt cele mai grele momente în ceea ce privește îngrijirea unui pacient infectat cu SARS CoV-2. ”Infecția cu SARS CoV 2 înseamnă mult mai mult decât o simplă infecție respiratorie!”

Mesajul tulburător al unui medic ATI COVID: ”Cel mai greu este să intubezi pacientul și apoi să iei legătura cu familia”
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    20 Oct 2021   •   07:53

„Îngrijirea pacienților din ATI Covid este un efort de echipă. Cred că am înțeles cu toții că trebuie să facem tot ce este necesar pentru a ajuta pacienții, chiar dacă evoluția bolii nu depinde strict de eforturile echipei medicale sau de performanța aparaturii.

Cel mai greu este să vorbești cu pacientul, să-l încurajezi când este epuizat, disperat după o gură de aer, să-l intubezi și apoi să iei legătura cu familia și să explici necesitatea unor manopere invazive.

Infecția cu SARS CoV 2 înseamnă mult mai mult decât o simplă infecție respiratorie. În evoluția bolii pot să apară disfuncții respiratorii, cardiace, renale, hepatice, iar tratamentul trebuie adaptat în funcție de pacient. Nu poți ști dacă vei face o formă severă de COVID-19, iar majoritatea pacienților din ATI Covid sunt nevaccinați.

Vaccinul îți poate da o șansă! Alege să te protejezi!”

Acesta este mesajul pe care îl transmite Dorelia Maican, medic primar anestezie și terapie intensivă la Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu, în contextul creșterii numărului noilor infectați cu SARS CoV 2.

#vaccinareaescaparea „Îngrijirea pacienților din ATI Covid este un efort de echipă. Cred că am înțeles cu toții că...

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro pe Luni, 18 octombrie 2021

×
Subiecte în articol: ati dorelia maican
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close