Antena 3 CNN Coronavirus Peste 200.000 de doze de vaccin Pfizer ajung luni în România

Peste 200.000 de doze de vaccin Pfizer ajung luni în România

Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunțat că 224.640 de doze de vaccin Pfizer ajung luni în Româmia.

Peste 200.000 de doze de vaccin Pfizer ajung luni în România
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    14 Mar 2021   •   14:22

Potrivit unui comunicat al CNCAV, vaccinurile vor ajunge în România pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Acestea sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Dozele vor fi distribuite centrelor regionale de depozitare. Astfel, 63.180 de doze vor ajunge la Centrul Național de Stocare București, 26.910 la Centrul Regional de Depozitare Brașov, 29.250 la Cluj, 25.740 la Constanța, 24.570 la Craiova, 29.250 la Iași și 25.740 de doze la Centrul Regional de Depozitare Timișoara.

CNCAV precizează că în centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

"În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației", se arată într-un comunicat al CNCAV.

×
Subiecte în articol: Pfizer COVID-19 vaccin
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close