Antena 3 CNN Coronavirus Adrian Marinescu, despre valul cinci: "Pregătirea înseamnă să alegem dacă va fi o perioadă de conviețuire sau una grea la nivelul spitalelor"

Adrian Marinescu, despre valul cinci: "Pregătirea înseamnă să alegem dacă va fi o perioadă de conviețuire sau una grea la nivelul spitalelor"

România a coborât la 5.400 de infectări cu SARS-COV-2. De 3 ori mai puţine decât se înregistrau la jumătatea lunii octombrie. Numărul deceselor rămâne însă ridicat: 318.

Adrian Marinescu, despre valul cinci: "Pregătirea înseamnă să alegem dacă va fi o perioadă de conviețuire sau una grea la nivelul spitalelor"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    11 Noi 2021   •   16:51

Adrian Marinescu, director medical Institutul "Matei Balș" a declarat joi, la Antena 3, că trebuie să ne pregătim încă de acum pentru valul cinci al pandemiei COVID-19.

"În momentul în care e o scădere a numărului de infecții, există un decalaj de câteva săptămâni până când scade și numărul de cazuri severe în Terapie Intensivă. Deci probabil că această scădere, care e de cel puțin 10 zile, o să se vadă undeva la începutul lunii decembrie", a explicat medicul.

"S-au deschis școlile și trebuie să luăm în calcul ca această scădere, totuși, să stagneze. Trebuie să luăm în calcul să fie noi infectări, plecând de la această sursă. Să sperăm că nu va fi importantă.

Momentul în care vom avea o perioada mai echilibrată, cu mai puține cazuri, să fie momentul în care ne pregătim pentru o perioada care să fie mai bună în primăvară. Sper să folosim acest timp.

Pregătirea înseamnă să alegem dacă valul al cincilea înseamnă o perioada de conviețuire sau o perioadă grea la nivelul spitalelor", a mai precizat acesta. 

×
Subiecte în articol: Adrian Marinescu valul cinci
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close