Antena 3 CNN Coronavirus Dr. Rafila: Vom ajunge în scenariul 4 al epidemiei în câteva zile. Mă îngrijorează capacitatea de la Terapie Intensivă

Dr. Rafila: Vom ajunge în scenariul 4 al epidemiei în câteva zile. Mă îngrijorează capacitatea de la Terapie Intensivă

România va ajunge la peste 2.000 de infectări, adică în scenariul 4 al epidemiei de coronavirus, în câteva zile, este de părere președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.

Dr. Rafila: Vom ajunge în scenariul 4 al epidemiei în câteva zile. Mă îngrijorează capacitatea de la Terapie Intensivă
Sursa foto: Antena3
27 Mar 2020   •   14:11

Dr. Alexandru Rafila a spus, la Digi24, că cel mai tare îl îngrijorează capacitatea de la Terapie Intensivă, pentru că un ventilator mecanic este folosit în medie 3 săptămâni la un pacient, iar noi avem 1.300 de aparate.

”În 7 zile, ajungem să depășim 2000 de cazuri, în cea mai fericită situație. Adică scenariul cel mai favorabil este că în decurs de 7 zile ajungem la peste 2000, dar e foarte probabil ca acest scenariu să fie depășit. Eu personal m-am așteptat, cred că și colegii de la Ministerul Sănătății. Pe măsură ce testăm mai mult, vom avea mai multe cazuri noi, cel puțin în această perioadă. Trendul crescător va continua până după Paști”, a afirmat Rafila.

Alexandru Rafila a explicat că scenariul 4 înseamnă că există posibilitatea să fie activată și a treia linie de spitale de suport. Totodată, medicul a subliniat că este extrem de îngrijorat de modul în care România va putea face față numărului mare de pacienți, în contextul echipamentelor medicale limitate.

”Pe mine mă îngrijorează capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă. Un aparat pentru funcție respiratorie este folosit 3 saptamani în medie la un pacient, iar noi avem doar vreo 1300 de aparate”, a precizat Rafila.

 

×
Subiecte în articol: terapie intensiva coronavirus
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close