Antena 3 CNN Coronavirus Dr. Streinu Cercel: Testarea se va face în fața blocului. Rezultatul testului, transmis prin SMS într-o jumătate de oră

Dr. Streinu Cercel: Testarea se va face în fața blocului. Rezultatul testului, transmis prin SMS într-o jumătate de oră

Managerul Institutului „Matei Balș” din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, a anunțat, joi, demararea unei testări pentru coronavirus pe un eșantion de aproape 10.000 de locuitori ai Bucureștiului.

Dr. Streinu Cercel: Testarea se va face în fața blocului. Rezultatul testului, transmis prin SMS într-o jumătate de oră
Sursa foto: Foto: Antena 3
26 Mar 2020   •   16:08

”Știm exact cum actionăm. În contextul în care vom găsi o persoană, două persoane pozitive, toată scara va intra în carantină. Vor fi asistați inclusiv de corpul medical, pentru a crea gradul de confort psihic în vederea unor posibile îmbolnăviri. Scările vor fi decontaminate de sus până jos, astfel încât să ținem lucrurile sub control. E momentul să prevenim apariția de îmbolnăviri”, a spus medicul Adrian Streinu-Cercel.

”Nu intrăm în case. testarea se va face în fața scării blocului. Președintele de asociație va comunica ora pentru fiecare familie în parte. Recoltarea se face în afara blocului. Aceste teste se colectează, timpul de reacție este de 15 minute, iar asta înseamnă că rezultatul va fi primit în maximum o jumătatea de ora prin SMS”, a mai spus acesta.

Managerul Institutului „Matei Balș” din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, a afirmat că persoanele care vor fi depistate ca având coronavirus vor fi protejate și vor primi îngrijiri medicale, arătând că este în beneficiul lor ca boala să fie tratată din timp.

Adrian Streinu-Cercel a anunțat, joi, că e nevoie de testarea a 10.514 persoane din București, ca o măsură de prevenție a răspândirii infecțiilor cu coronavirus.

„Vorbim de un eșantion de 10.514, alocat la două milioane de locuitori ai Bucureștiului. Avem 188 de persoane pozitive. Datele sunt într-o dinamică alertă și, probabil, mâine vorbim despre altceva.(...) Vom aplica două tipuri de teste: unul rapid pentru a vedea câte persoane au trecut prin infecție, și încă un test, care să ne spună prezența virusului în circulație. Nu vom mai duce persoanele la spital, ci le vom trata la domiciliu. Primăriile trebuie să spele străzile continuu. Unde este curățenie, nu este virus. (...) Vom identifica nivelul de circulație a virusului și zonele în care este necesară intervenția”, a spus medicul.

Potrivit lui Adrian Streinu-Cercel, o echipă va face în zilele următoare eșantionarea populației și se va stabili care sunt oamenii ce vor fi testați.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close