Antena 3 CNN Coronavirus Dr. Tudor Ciuhodaru, ipoteză-șoc: ”Testul PCR dă foarte multe erori... Este un malpraxis evident”

Dr. Tudor Ciuhodaru, ipoteză-șoc: ”Testul PCR dă foarte multe erori... Este un malpraxis evident”

Tudor Ciuhodaru, europarlamentar și medic UPU Iași, a comentat decizia CCR care susține că izolarea și carantinarea reprezintă o privare de libertate și o restrângere a drepturilor fundamentale. În cadrul discuției, Tudor Ciuhodaru a prezentat o ipoteză șoc: pacienți despre care s-a crezut că sunt pozitivi, deși nu erau, au fost internați alături de bolnavi Covid-19. Medicul susține că acest ”malpraxis evident” a fost cauzat de erorile testelor Real Time PCR.

Dr. Tudor Ciuhodaru, ipoteză-șoc: ”Testul PCR dă foarte multe erori... Este un malpraxis evident”
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    04 Iul 2020   •   13:59

”Este haos și prea puțină știință în conducerea acestei pandemii, măsurile trebuie să fie proporționale și dublate de știință. Eu spun de la început că trebuie o nouă strategie. Trei lucruri esențiale: testare extinsă, izolare, nu internare a celor asimptomatici (în primul rând se cheamă purtători sănătoși. Acum au devenit oameni care sunt internați cu forța, noi nu putem fi transformați în miliție și există o lege a drepturilor pacienților care spune că pacientul are dreptul să refuze internarea). 
A trei categorie de pacienți - au fost foarte mulți pacienți asimptomatici, cu așa-zisul PCR pozitiv și v-am zis că nu este un test absolut, ci dă foarte multe erori. Au fost internați inclusiv colegi de-ai mei, iar testările în dinamică au arătat că nu erau infectați, nu aveau virusul și au fost internați alături de alți pacienți care aveau coronavirus. Din punctul meu de vedere, acest lucru este un malpraxis evident, iar cei care au greșit trebuie să plătească.”,  a declarat Ciuhodaru, într-o intervenție telefonică, la Antena3.

Medicul Tudor Ciuhodaru a susținut că, de asemenea, că se încalcă și drepturile pacienților cronici care nu pot fi internați în spitale și a insistat pentru redeschiderea unităților medicale în care pot fi tratați aceste categorii de bolnavi.

Europarlamentarul s-a întrebat și de ce li s-a permis românilor să intre în țară fără să fie testați.

Medicul a afirmat că oamenii nu mai au încredere în autoritățile statului și consideră drept justificată această atitudine. El a atras atenția asupra faptul că instituțiile nu specifică concret numărul de testări, respectiv retestări zilnice, nu mai anunță data recoltării, ci doar data confirmării, iar testările se fac doar pe categoriile vulnerabile, precum persoanele din spitale, centre rezidențiale, cămine de copii etc.

Dr. Tudor Ciuhodaru, ipoteză-șoc: ”Testul PCR dă foarte multe erori... Este un malpraxis evident”

 

×
Subiecte în articol: Tudor Ciuhodaru test malpraxis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close