Antena 3 CNN Coronavirus Avertismentul lansat de dr. Virgil Musta: 'Asistăm deja la un val doi în anumite zone din România'

Avertismentul lansat de dr. Virgil Musta: 'Asistăm deja la un val doi în anumite zone din România'

Creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus, din ultima săptămână îl face pe renumitul medicul timişorean să creadă că mult discutatul val doi a început „să lovească” în anumite părţi din ţară. Virgil Musta precizează că există şi un risc însemnat de suprasaturare a sistemului medical.

Avertismentul lansat de dr. Virgil Musta: 'Asistăm deja la un val doi în anumite zone din România'
Sursa foto: antena3
de Redacția Antena 3    |    28 Iun 2020   •   19:14

Autorităţile nu vorbesc încă despre un al doilea val al epidemiei, însă medicul Virgil Musta spune că acest val îşi face deja simţită prezenţa în unele zone din România.

Creşterea numărului de cazuri din ultima săptămână îl face pe medicul timişorean să creadă că mult discutatul val doi a început ”să lovească” în anumite părţi din ţară.

„Asistăm deja la un val doi în anumite zone ale ţării. Dacă ne uităm la Braşov, numărul de cazuri este mai mare decât în perioada acută a pandemiei.

Noi, în judeţul Timiş, din fericire, stăm bine, avem un număr foarte mic de cazuri, dar dacă nu vom fi precauţi şi nu vom înţelege că trebuie să respectăm regulile, sigur vom avea şi un al doilea val. Acesta poate apărea în lunile de toamnă, poate iarna. Sper ca acesta să poată fi ţinut sub control cum a fost ţinut şi în timpul primului val de pandemie”, a declarat Virgil Musta pentru Express de Banat.

Virgil Musta, medic în cadrul spitalul ”Victor Babeş” din Timişoara şi purtător de cuvânt al instituţiei, precizează că există şi un risc însemnat de suprasaturare a sistemului medical.

„Sunt zone în ţară în care numărul de cazuri a crescut chiar alarmant, cum este Braşovul, Bucureştiul, unde riscul de sufocare a sistemului de sănătate este deja prezent. Asta din cauză că oamenii nu înţeleg că există virus, că există transmitere, că trebuie să respectăm regulile şi că dacă nu le respectăm riscăm să ne relaxăm cu reguli mai stricte”, a încheiat Musta.

×
Subiecte în articol: Virgil Musta România coronavirus valul doi

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close