Antena 3 Coronavirus După câte minute poți contacta noul coronavirus dacă ai stat în preajma unui bolnav

După câte minute poți contacta noul coronavirus dacă ai stat în preajma unui bolnav

30 Apr 2020   •   17:04
După câte minute poți contacta noul coronavirus dacă ai stat în preajma unui bolnav
Sursa foto: Hepta

Un studiu realizat de Universitatea din Aarhus, în colaborare cu Ministerul Sănătăţii din Danemarca, relevă date liniștitoare cu privire la modul de răspândire al Covid-19, în aer liber. Conform observațiilor înregistrate în timpul unor partide sportive disputate în aer liber, este nevoie de un contact mai lung de 15 minute pentru a contacta virusul de la o persoană infectată.

Potrivit studiilor efectuate de medicii danezi, pentru a contracta noul coronavirus, în aer liber, trebuie să te afli la o distanţă mai mică de doi metri de o persoană bolnavă, timp de minim 15 minute.

Datele obţinute în urma studiului au arătat că riscul infectării cu noul coronavirus e mult mai mic în aer liber. Concluziile studiului au fost folosite pentru a argumenta siguranța evenimentelor sportive, în special a meciurilor de fotbal.

Pe de altă parte, în spațiile închise, mai ales în cele în care distanțarea socială nu poate fi asigurată la minimum 1,5-2 metri, virusul devine extrem de contagios, propagându-se mult mai repede de la persoanele infectate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close