Antena 3 Coronavirus Numărul elevilor diagnosticați cu SARS-CoV-2 este în creștere! 600 de elevi s-au infectat de la începerea școlii

Numărul elevilor diagnosticați cu SARS-CoV-2 este în creștere! 600 de elevi s-au infectat de la începerea școlii

de Georgiana Adam    |    17 Feb 2021   •   18:44
Numărul elevilor diagnosticați cu SARS-CoV-2 este în creștere! 600 de elevi s-au infectat de la începerea școlii
Sursa foto: Hepta

Numărul elevilor diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2 este în creștere. 600 de elevi au fost infectaţi de la începerea școlii și până acum, iar activitatea a fost suspendată în 542 de clase. Cifrele de ultimă oră vin de la Ministerul Educației.

 Deschiderea şcolilor a venit cu un val de emoţii pentru părinţii din întreaga ţară, iar temerile multora încep să se adeverească. 

Numărul total de cazuri la nivel național, înregistrate în unități de învățământ în perioada 8 - 17 februarie 2021 arată că 600 de elevi au fost infectați.

Ministerul Educației transmite că 542 de clase au activitatea suspendată, iar 472 de cadre didactice au fost infectate.

Autorităţile nu se declară îngrijorate şi spun că elevii confirmaţi cu COVID nu s-au infectat la şcoală, ci au venit deja bolnavi din vacanţa de 3 luni, mai ales că mulţi au fost la bunici sau în excursii cu părinţii, locuri unde nu ar fi respectat regulile pandemiei.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a ţinut să transmită un mesaj optimist, în ciuda infectărilor care au fost semnalate în şcoli din toate judeţele. "Ne-am uitat la școlile din România care s-au redeschis fizic pentru copii în semestrul II și pot să vă spun că situația este bună", a declara preşedintele Klaus Iohannis pe data de 12 februarie.

×
Subiecte în articol: elevi infectări şcoli COVID-19

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close