Antena 3 CNN Coronavirus 244 de elevi testați pozitiv cu SARS-Cov-2. Ministrul Educației: Elevii nu s-au infectat la școală!

244 de elevi testați pozitiv cu SARS-Cov-2. Ministrul Educației: Elevii nu s-au infectat la școală!

Ministerul Educației a transmis situația epidemiologică în școli. Peste 240 de elevi au fost testați pozitiv cu virusul SARS-Cov-2.

244 de elevi testați pozitiv cu SARS-Cov-2. Ministrul Educației: Elevii nu s-au infectat la școală!
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    11 Feb 2021   •   18:38

Incidența cumulată în rândul elevilor pe cele 4 zile de la debutul semestrului II (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populației generale.

 În 8 județe nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (Argeș, Brăila, Giurgiu, Neamț, Sibiu, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea).

Luând în considerare perioada de incubație, primele cazuri de SARS - CoV - 2 identificate în școlile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii școlii.

Număr total de cazuri la nivel național:

1. Elevi confirmați în perioada 8 - 11 februarie: 244

2. Clase cu activitate suspendată la data de 11 februarie: 171

3. Angajați confirmați în perioada 8 - 11 februarie: 329.

”Subliniem încă o data că în sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars CoV-2, sunt de o importanță majora triajul epidemiologic, menținerea copiilor simptomatici la domiciliu și anunțarea medicului de familie”, transmite Ministerul Educației.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: Elevii nu s-au infectat la școală!

Ministrul Educației a susținut joi seară la Antena 3 că toții elevii s-au infectat acasă.

Potrivit lui, era de așteptat să fie cazuri de coronavirus în școli.

”E de o importanță majoră atât triajul epidemiologic cât și menținerea copiilor simptomatici la domiciliu”, a adăugat ministrul.

Luând în considerare perioada de incubație este evident că sunt infectări pe perioada vacanței, de acum încolo cazurile care vor apărea vom putea spune că pot fi generate de prezența în școală”, a precizat el.

”Jumătate din cele 244 de cazuri sunt înregistrate în București, Cluj și Arad și jumătate în restul țării”, a mai declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

×
Subiecte în articol: elevi coronavirus
Parteneri
Cea mai puternică rugăciune către Duhul Sfânt. Se rosteşte de Rusalii
x close