Antena 3 CNN Coronavirus Evusheld, autorizat pentru utilizare în profilaxia pre-expunere a COVID-19

Evusheld, autorizat pentru utilizare în profilaxia pre-expunere a COVID-19

Evusheld (cunoscut anterior drept AZD7442), o combinație de anticorpi cu acțiune prelungită, a fost autorizat pentru utilizare în caz de urgență în SUA pentru profilaxia (prevenirea) pre-expunere a COVID-19.

Evusheld, autorizat pentru utilizare în profilaxia pre-expunere a COVID-19
Sursa foto: Ajpek Orsi/Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Dec 2021   •   16:41

Evusheld® este o combinație de doi anticorpi monoclonali cu acțiune prelungită și este singura terapie cu anticorpi monoclonali autorizată în SUA pentru profilaxia pre-expunere la COVID-19 și singurul anticorp COVID-19 administrat în doză unica intramuscular (150 mg tixagevimab și 150 mg cilgavimab).

Datele pivot de fază III au arătat o eficacitate robustă și protecție pe termen lung cu o singură doză, în populația cu risc ridicat. 

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a acordat EUA (Emergency Use Authorization) pentru Evusheld® pentru profilaxia pre-expunere a COVID-19 la adulți și adolescenți (cu vârsta de 12 ani și peste, care cântăresc 40 kg sau mai mult) cu status imunitar compromis moderat până la sever din cauza unei afecțiuni medicale sau a terapiei imunosupresoare și care ar putea să nu dezvolte un răspuns imunitar adecvat la vaccinarea COVID-19, precum și pentru acele persoane pentru care vaccinarea COVID-19 nu este recomandată.

Cu Evusheld® avem acum prima terapie cu anticorpi autorizată în SUA pentru a preveni simptomele COVID-19 înainte de expunerea la virus, oferind în același timp protecție de lungă durată cu o singură doză.

Evusheld® neutralizează toate variantele anterioare SARs-CoV-2 cunoscute până în prezent și AstraZeneca lucrează rapid pentru a stabili eficacitatea acestuia împotriva noii variante Omicron

Aproximativ 2% din populația globală este considerată cu risc crescut de răspuns inadecvat la un vaccin COVID-19. Aproximativ șapte milioane de oameni din SUA sunt imunocompromiși și pot beneficia de Evusheld® pentru profilaxia pre-expunere a COVID-19. Aceasta include persoanele cu cancer de sânge sau alte tipuri de cancer care sunt tratate cu chimioterapie și cei care iau medicamente după un transplant de organ sau care iau medicamente imunosupresoare pentru afecțiuni precum scleroza multiplă și artrita reumatoidă.

”Suntem mândri că suntem lideri în combaterea pandemiei de COVID-19 și, cu Evusheld®, avem acum prima terapie cu anticorpi autorizată în SUA pentru a preveni COVID-19. Evusheld neutralizează toate variantele anterioare SARs-CoV-2 până în prezent și lucrăm rapid pentru a stabili eficacitatea acestuia împotriva noii variante Omicron. Mulțumim participanților noștri la studiile clinice, anchetatorilor, oamenilor de știință, agențiilor guvernamentale și colegilor noștri de la AstraZeneca, care au contribuit cu toții la dezvoltarea Evusheld” a declarat Mene Pangalos, vicepreședinte executiv, BioPharmaceuticals R&D, AstraZeneca:

”Una dintre întrebările principale pe care mi le pun în continuare pacienții este: ”Când îmi pot îmbrățișa din nou nepoții?” Ca medic și persoană cu un sistem imunitar slăbit, sunt plin de speranță că Evusheld® va fi în curând disponibil pentru cei care nu pot conta doar pe vaccinare pentru a le oferi protecția de care au nevoie” a declarat Brian Koffman, pensionar, co-fondator, vicepreședinte executiv și director medical șef al Societății (leucemie limfocitară cronică) SUA.

Evusheld® este o combinație de doi anticorpi monoclonali cu acțiune prelungită și este singura terapie cu anticorpi autorizată în SUA pentru profilaxia pre-expunere la COVID-19 și doză unică cu administrare intra-musculară a combinației de anticorpi cu durată lungă de acțiune COVID-19 (150 mg tixagevimab și 150 mg cilgavimab).

Variante Evusheld® și SARS-CoV-2

Sunt în curs de desfășurare studii pentru a furniza informații cu privire la impactul noii variante Omicron (B.1.1.529) asupra Evusheld®. 

Descoperirile in vitro demonstrează că Evusheld® neutralizează alte variante virale emergente recente ale SARS-CoV-2, inclusiv variantele Delta și Mu.  

AstraZeneca a fost de acord să furnizeze guvernului SUA 700.000 de doze de Evusheld®. Guvernul intenționează să distribuie aceste doze către state și teritorii gratuit și pe o bază proporțională.

AstraZeneca dorește o potențială autorizație de utilizare în caz de urgență sau aprobare condiționată a Evusheld® atât în ​​profilaxia, cât și în tratamentul COVID-19, în toată lumea.

×
Subiecte în articol: Evusheld astrazeneca
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close