Antena 3 CNN Coronavirus De ce lupta împotriva Covid-19 poate eșua. „Este un eşec uriaş de comunicare!”

De ce lupta împotriva Covid-19 poate eșua. „Este un eşec uriaş de comunicare!”

Un profesor renumit în ştiinţe comportamentale de la Warwick Business School a declarat recent că liderii occidentali au transmis „mesaje contradictorii”, închizând treptat instituţiile şi locurile favorite ale oamenilor.

De ce lupta împotriva Covid-19 poate eșua. „Este un eşec uriaş de comunicare!”
Sursa foto: pixabay.com
24 Mar 2020   •   09:39

În timp ce, la nivel mondial, numărul cazurilor depistate este în continuă creştere, situaţia din Italia exemplifică posibilele evenimente la care oamenii se pot aştepta.

La izbucnirea focarului în Peninsulă, autorităţile au recurs la blocarea zonelor cele mai afectate din nord, coronavirusul extinzându-se, cu toate acestea şi în sud.

Întreaga ţară a fost supusă unor norme stricte pe care foarte multe persoane par totuşi să le ignore. Sute de mii de italieni au fost sancţionaţi pentru încălcarea noilor reguli de izolare, deşi un oficial chinez al Crucii Roşii Chineze a declarat săptămâna trecută că măsurile luate - printre cele mai stricte din Europa - nu sunt suficient de dure.

Cele mai multe ţări occidentale par însă să nu fi învăţat din exemplul Italiei, având în vedere tendinţa îngrijorătoare a oamenilor de a ignora sfaturile legate de coronavirus şi de normele de prevenire a răspândirii infecţiei.

Nick Chater, un reputat profesor în ştiinţe comportamentale de la Warwick Business School, a declarat că aceste reacţii nu sunt anormale, comentând că liderii occidentali au transmis „mesaje contradictorii” închizând treptat instituţiile şi locurile favorite ale oamenilor.

„Consider că atunci când oamenii sunt sfătuiţi cu blândeţe să facă un lucru, majoritatea vor prefera să asculte şi să nu mai persiste în comportamentul respectiv”, a spus acesta.

„În China, măsurile au fost poate mai drastice decât trebuia, dar ştim însă că interdicţiile realmente severe vor funcţiona. În Coreea de Sud, unde oamenii au avut mult mai multă libertate de deplasare, s-a mizat pe testare la scară largă. Probabil că e necesară o combinaţie a acestor strategii", a adăugat Chater.

„Este un eşec uriaş de comunicare”, a adăugat Chater, îndemnând publicul larg să asculte sfaturile care să ajute la prevenirea răspândirii Covid-19.

Sursa: Medifax

×
Subiecte în articol: esec coronavirus nick chater
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close