Antena 3 CNN Coronavirus Explozie de cazuri de COVID în Mexic și India

Explozie de cazuri de COVID în Mexic și India

Mexicul înregistrează cele mai multe cazuri zilnice de COVID din februarie încoace, semnalând intrarea în al 5- lea val. India a înregistrat 17.336 de noi infecţii zilnice COVID, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii. Este cea mai mare creştere pentru o singură zi din 20 februarie încoace

Explozie de cazuri de COVID în Mexic și India
Sursa foto: Hepta/ Zuma Press / Rafael Henrique
de Alexandra Ionescu    |    24 Iun 2022   •   16:38

Mexicul a raportat joi 16.133 de noi cazuri de COVID-19 în ţară, cel mai mare număr zilnic de la sfârşitul lunii februarie, potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătăţii, scrie Reuters.

Această creştere este un semnal că un alt val se răspândeşte în ţară, spun experţii. "Ceea ce am identificat în ultimele 9 săptămâni este o creştere progresivă a frecvenţei cazurilor", spunea ministrul adjunct al sănătăţii, Hugo Lopez-Gatell.

Lopez-Gatell a declarat că majoritatea cazurilor din ţară sunt de subvariante Omicron BA.4 şi BA.5, care provoacă simptome asemănătoare răcelii.

"Şi chiar mai încurajator este faptul că decesele sunt, de asemenea, ţinute sub control", a spus el. Mexicul a înregistrat o medie de 24 de decese pe zi în ultimele 7 zile, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.

4% din paturile spitalelor generale erau ocupate de pacienţi cu COVID-19, în timp ce 1% din paturile de urgenţă erau ocupate, informează Mediafax.

Lopez-Gatell a adăugat că rata de creştere a numărului de cazuri este încurajatoare "pentru că sugerează că protecţia pe care o avem cu toţii, fie pentru că am suferit de COVID, fie pentru că am fost vaccinaţi sau ambele funcţionează şi face ca răspândirea să fie mai lentă decât a fost".

La începutul acestei luni, Mexicul a deschis înscrierile pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani pentru a primi prima doză de vaccin COVID-19.

Explozie de Covid în India

Cel mai bogat stat indian, Maharashtra, a înregistrat miercuri peste 5.200 de noi infecţii, au anunţat autorităţile statului, dintre care 2.479 provin din capitala financiară Mumbai.

Numărul infecţiilor zilnice în India a crescut în ultima lună, iar numărul anunţat vineri a reprezentat un salt de peste 4.000 faţă de cel de joi, care a fost de 13.313.

Numărul de decese zilnice cauzate de COVID-19 a crescut cu 13, a precizat ministerul, ducând numărul total de decese la 524.954.

×
Subiecte în articol: COVID-19 coronavirus infectii India Mexic
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close