Antena 3 CNN Coronavirus Explozie de COVID în Europa. În Madrid s-a cerut carantină totală, Londra va intra pe lista de supraveghere

Explozie de COVID în Europa. În Madrid s-a cerut carantină totală, Londra va intra pe lista de supraveghere

Franța și Marea Britanie au raportat noi valori record de infectări cu coronavirus în timp ce în Spania au fost puse în carantină noi zone în regiunea metropolitană Madrid, afectând libertatea de mișcare a peste un milion de oameni, relatează presa internațională.

Explozie de COVID în Europa. În Madrid s-a cerut carantină totală, Londra va intra pe lista de supraveghere
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    25 Sep 2020   •   21:15

Autoritățile britanice au anunțat, vineri, 6874 de noi infectări, în creștere față de ziua anterioară, când a valoarea raportată a fost declarată maxim absolut.

În Regatul Unit, numărul infectărilor se apropie de 420 de mii iar numărul de decese a ajuns la aproape 42 de mii, cea mai mare valoare din Europa.

În Franța, numărul cazurilor noi din ultimele 24 de ore a depășit 16 mii, ducând numărul total de cazuri de la debutul pandemiei la aproape jumătate de milion, iar numărul de morți, la aproximativ 32 de mii.

"Semnalele sunt clare. Ratele de pozitivare cresc pentru toate grupele de vârstă, la fel și ratele de internări în spitale și în unitățile de terapie intensivă", spune Yvonne Doyle, responsabil medical al serviciului Britanic de Sănătate publică. 

Londra, pe lista de supraveghere

Londra, unde autoritățile spun că rata de infectare este de peste 55 la suta de mii de locuitori, urmează să intre pe așa-numita listă de supraveghere a Guvernului.

Lista împarte municipalitățile cu o dinamică îngrijorătoare a cazurilor de coronavirus pe trei categorii, dintre care ultima, numită "zonă de intervenție", implică creșterea restricțiilor pentru populație.

În Madrid erau anunțate, joi, peste 10600 de noi cazuri de COVID-19, ducând bilanțul național la peste 700 de mii de contaminări, o treime dintre acestea fiind contabilizate în regiunea capitalei.

Ministrul spaniol al Sănătății, Salvador Illa, a confirmat, vineri, că guvernul vede necesară o punere sub carantină totală a Madridului. 

Madridul, pe cale să intre în carantină totală

"Ne așteaptă săptămâni dificile în Madrid și trebuie să acționăm decisiv", a estimat el. 

Responsabilitatea carantinării revine autorităților municipale, după ce autoritățile naționale au pus capăt, în iune, stării de urgență.

Vineri, autoritățile din capitală au instituit restricții de circulație pentru încă aproape 200 de mii de persoane, ducând numărul celor afectați de carantinarea parțială la peste un milion, în condițiile în care populațiea Madridului este de 6,6 de oameni.

Oficialii spun că măsurile de carantinare au vizat cartierele unde numărul de cazuri de coronavirus depășește o mie la suta de mii de locuitori.

Cazurile de COVID-19 sunt pe o pantă ascendentă și în țările din estul și centrul continentului, unde Cehia a raportat, vineri, 2,913 noi infectări, al doilea cel mai mare record de la debutul epidemiei.

×
Subiecte în articol: COVID-19 Londra Madrid coronavirus
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close