Antena 3 CNN Coronavirus Familia care sacrifică timpul petrecut împreună pentru a ajuta poporul român: “O să trecem cu bine și peste asta!”

Familia care sacrifică timpul petrecut împreună pentru a ajuta poporul român: “O să trecem cu bine și peste asta!”

Mama ei este cadru medical, tatăl e polițist, iar ea, Andreea, e ofițer de jandarmi. Sunt nevoiți să stea departe unul de celălalt în această perioadă de pandemie de coronavirus fiindcă acum, mai mult ca oricând, trebuie să fie prezenți la datorie și să salveze viața oamenilor.

Familia care sacrifică timpul petrecut împreună pentru a ajuta poporul român: “O să trecem cu bine și peste asta!”
Sursa foto: Facebook / Jandarmeria Română
de Claudia Simion    |    05 Apr 2020   •   11:16

S-au revăzut recent, după o lună întreagă de stat la distanță unul de celălalt, și a fost o revedere emoționantă, chiar dacă de scurtă durată. Cu toate eforturile făcute de această familie, Andreea privește optimistă înainte. "Tata s-a ținut tare și mi-a spus: “O să trecem cu bine și peste asta!”. Am încredere în ei, pentru că de fiecare dată când mi-au spus că va fi bine, chiar așa s-a întâmplat".

“I-am revăzut după o lună. Cel mai greu mi-a fost că nu am putut să-i strâng în brațe, așa cum o făceam de fiecare dată, când ne întâlneam după serviciu. Nici pe fratele meu nu l-am văzut și mi-e tare dor de el.

Astăzi, când i-am revăzut, mi-am adus aminte de perioada în care mă pregăteam pentru admiterea la Academie. Și atunci mi-a fost greu, cu multe momente în care eram pe punctul de a ceda. Țin minte, într-o seară, după două meditații și un antrenament draconic, am ajuns acasă. Am căzut în genuchi și am început să plâng...

- Gata! Nu mai pot. Nu am nicio zi liberă, nici măcar duminica. Gata, renunț!

Parcă-l văd și acum pe tata, cum stătea în holul bucătăriei și cum venit la mine, m-a luat de umeri, m-a ridicat de pe covor și a zis cu glas ferm:

- Să nu mai spui asta niciodată. Visezi să fii jandarm de la 15 ani. Ai făcut față până acum și pe ultima sută de metri renunți? În iulie te vei duce la concurs, vei trece probele cu brio, și vei ieși cu acel cartonaș verde în mână, din mulțimea de candidați. Iar noi vom fi acolo, dincolo de gard, mândri de tine. Nu da o secundă de tristețe pe o viață fericită și împlinită.

Viața a făcut, ca de fiecare dată, să fie exact cum mi-au spus ei. În iulie le-am dus râvnitul cartonaș verde la gard și le-am văzut lacrimile de mândrie...și astăzi, când i-am revăzut, pe chipul obosit al mamei, am văzut aceleași lacrimi. Era mândră că mă vede în uniformă. Tata s-a ținut tare și mi-a spus: “O să trecem cu bine și peste asta!”.

Am încredere în ei, pentru că de fiecare dată când mi-au spus că va fi bine, chiar așa s-a întâmplat.

Acum, însă, e timpul să ne despărțim din nou. Pentru câtă vreme? Nu știu! Le-am făcut cu mâna de la distanță… mama a plecat din nou la spital, tata la secția de poliție, iar eu, la unitate”, au scris reprezentanții Jandarmeriei Române pe Facebook.

×
Subiecte în articol: familia cadru medical politist jandarm
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close