Antena 3 CNN Coronavirus Dr. Anthony Fauci cere Chinei să prezinte dosarele medicale ale unor angajaţi ai laboratorului din Wuhan

Dr. Anthony Fauci cere Chinei să prezinte dosarele medicale ale unor angajaţi ai laboratorului din Wuhan

Dr. Anthony Fauci, cel mai mare expert american în boli infecţioase, a cerut Chinei să facă publice dosarele medicale ale unor angajaţi din cadrul laboratorului din Wuhan, ale căror afecţiuni ar putea oferi indicii vitale despre COVID-19.

Dr. Anthony Fauci cere Chinei să prezinte dosarele medicale ale unor angajaţi ai laboratorului din Wuhan
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    04 Iun 2021   •   11:35

Principalul consultant medical al Administratiei Joe Bide, Anthony Fauci, a cerut Chinei sa faca publice dosarele medicale ce privesc 9 persoane.

Dosarele ar putea furniza informaţii cheie pentru ipoteza ca boala Covid-19 a fost provocata de o scapare din laboratorul din Wuhan.

„Aş dori să văd fişele medicale ale celor trei persoane despre care se spune că s-au îmbolnăvit în 2019. S-au îmbolnăvit într-adevăr şi, dacă da, de ce s-au îmbolnăvit?”, a declarat Fauci.

Originea virusului este extrem de contestată, agenţiile de informaţii americane au realizat mai multe rapoarte prin care au încercat să arate că cercetătorii laboratorului de virologie din Wuhan erau grav bolnavi în 2019, cu o lună înainte de raportarea primelor cazuri COVID-19. 

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă şi oficialii chinezi au respins în mod constant ipoteza scurgerilor accidentale în laborator. Ei au afirmat în repetate rânduri că virusul ar fi putut circula în alte regiuni înainte ca acesta să lovească Wuhan şi ar fi putut chiar să intre în China prin transporturi de alimente congelate importate sau prin comerţul cu animale sălbatice.

”La fel și cu minerii care s-au îmbolnăvit cu ani în urmă. Ce scrie în dosarele medicale ale acestor oameni? Au fost infectați cu un virus acei oameni? Care? Este perfect posibil ca Sars-Cov-2 să fi pornit din acea peșteră și fie a început să se răspândească natural, fie prin laborator”, a adăugat înaltul oficial american.

Serviciile de informații ale Statelor Unite au aflat că trei medici de la Institutul de Virusologie din Wuhan au fost spitalizaţi cu simptome similare COVID-19 încă din noiembrie 2019

Contestată îndelung de către majoritatea experților, considerată extrem de improbabilă, dacă nu exagerată, teoria accidentului de laborator pentru a explca originea COVID-19 a revenit în forţă  în ultimele săptămâni.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a cerut la sfârşitul lunii mai serviciilor de informaţii americane să "îşi dubleze eforturile" pentru a explica originea COVID-19 și a cerut un raport lămuritor în termen de 90 de zile.

×
Subiecte în articol: Anthony Fauci COVID-19 coronavirus Wuhan China
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close