Antena 3 CNN Coronavirus Fauci: "Vaccinurile anti-COVID-19 oferă o protecţie mai mare decât imunizarea naturală"

Fauci: "Vaccinurile anti-COVID-19 oferă o protecţie mai mare decât imunizarea naturală"

Expertul epidemiologic american Anthony Fauci a delcarat miercuri, 5 mai, că vaccinurile împotriva COVID-19 oferă o protecţie mai mare decât imunizarea naturală.

Fauci: "Vaccinurile anti-COVID-19 oferă o protecţie mai mare decât imunizarea naturală"
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    06 Mai 2021   •   13:43

"Vaccinurile sunt mai bune decât răspunsul (imunitar) tradiţional obţinut împotriva unei infecţii naturale", a declarat Fauci într-o conferinţă de presă organizată la Casa Albă.

Fauci a adus în atenție mai multe studii noi care sugerează că vaccinurile pe bază de ARN mesager de la Pfizer și Moderna oferă o protecție imună solidă împotriva noilor variante ale viruslui COVID-19. 

Potrivit datelor, vaccinurile stimulează în mod substanțial protecția naturală pe care oamenii ar fi putut-o avea înainte de a se infecta. 

"Vaccinurile, de fapt, cel puțin în ceea ce privește SARS-CoV-2 [coronavirusul] acționează mai bine decât natura", a spus Fauci, expertul epidemilogic care lucrează pentru guvernul american.

"Vaccinarea la persoanele infectate anterior stimulează semnificativ răspunsul imun", a mai spus Fauci.

Un studiu a constatat că persoanele care primiseră două doze de vaccin pe bază de ARN mesager aveau niveluri de anticorpi "de până la 10 ori" mai mari decât cele pe care le-ar fi obținut în urmă infectării cu virusul, potrivit epidemiologului. 

Într-un alt studiu menționat de Fauci, persoanele care fuseseră infectate anterior cu COVID au prezentat, de asemenea, o imunitate mai bună a celulelor T după o singură doză de vaccin ARNm Pfizer. 

"Acum, amintiți-vă că acestea sunt doar date de laborator, care nu au fost dovedite de testele clinice", a spus Fauci, subliniind că noile studii se bazează pe teste de sânge, ci nu pe cazuri reale de infectare.

"Dar ele sunt cu adevărat foarte interesante și lucruri pe care trebuie să le urmărim", a adăugat el, potrivit Insider.

×
Subiecte în articol: vaccin COVID-19 Anthony Fauci imunizare
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close