Antena 3 CNN Coronavirus Favipiravir, medicamentul vital pentru bolnavii de COVID, de negăsit în farmacii

Favipiravir, medicamentul vital pentru bolnavii de COVID, de negăsit în farmacii

Un medicament esenţial pentru tratarea persoanelor infectate cu SARS-COV 2 este de negăsit în farmaciile din ţara noastră. Conform protocolului Ministerului Sănătăţii, acesta poate fi prescris de medicii de familie pacienţilor aflaţi la domiciliu. Doar că oamenii nu au de unde să îl cumpere.

Favipiravir, medicamentul vital pentru bolnavii de COVID, de negăsit în farmacii
de Andreea Cigolea    |    20 Sep 2021   •   11:38

Favipiravirul, un medicament care poate fi prescris de medicii de familie pacienţilor cu forme uşoare şi medii de COVID, la domiciliu, în faza de debut a bolii, nu poate fi nici acum prescris, pentru că nu se găseşte în farmacii.

”Medicamenul este important pentru că oferă o șansă importantă pentru cei care au boli asociate. Am vorbit de comorbidități care pun pacienții la risc, pentru toți acești pacient se preferă administrarea precoce a unui antiviral care a dovedit că are efect bun, primul s-a administrat în spital, iar acesta care se dă ca medicamnet, din păcate acest medicament nu există în farmacii, cu toate că protocolul arată că poate fi prescris de medicii de familie. Nu a fost în farmacii decât pe hârtie, doar în spitale.

Să se găsească de cumpărat, multe persoane ar prefera să îl cumpere, daca s-ar găsi o soluție de compensație, dar cel mai important: ar ține acasă persoanele cu forme ușoare, ar degreva spitalele, ar trebui să internăm doar cazurile complicate.

Din păcate acest medicament nu exista în farmacii, cu toate că protocolul arată că poate fi prescris de medicii de familie,  ar trebui să inernam doar cazurile complicate” a spus medicul Sandra Alexiu la Antena 3.

×
Subiecte în articol: COVID farmacie
Parteneri
Val de viscol și frig peste România! ”Următoarele 36 de ore să fim atenți”
x close