Antena 3 CNN Coronavirus O femeie însărcinată în șase luni a murit de COVID-19 la Terapie Intensivă în Timișoara

O femeie însărcinată în șase luni a murit de COVID-19 la Terapie Intensivă în Timișoara

O femeie de 36 de ani, însărcinată în luna a şasea, care a ajuns în stare gravă la spital după ce se infectase cu coronavirus, a murit la Timişoara, la Terapie Intensivă. Medicii au decis să-i facă de urgență cezariană, iar bebelușul a fost salvat și se află la Maternitatea Bega.

O femeie însărcinată în șase luni a murit de COVID-19 la Terapie Intensivă în Timișoara
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    08 Dec 2020   •   23:30

Femeia fusese transferată la spitalul din Timișoara, după ce starea ei s-a agravat şi i s-a făcut o operaţie cezariană de urgenţă, conform stirileprotv.ro.

Starea pacientei era grava iar apropiaţii au organizat inclusiv o campanie de donare de sânge însă, în cele din urmă, după două săptămâni de luptă, organismul femeii a cedat.

Tânăra s-a infectat cu SARS-CoV-2 în a 26-a săptămână de sarcină. Aceasta fost transferată de la Drobeta Turnu Severin la Timişoara, pentru că avea nevoie de plămân artificial. Când a fost preluată de medicii timișoreni avea o saturaţie de oxigen în sânge de 80%. Starea ei s-a înrăutăţit, iar medicii au decis să îi facă cezariană.

Bebeluşul, o fetiţă, cântărea doar 800 de grame când a fost adusă pe lume. Medicii spun acum că evoluţia bebelușului este bună şi deja a început să ia în greutate. Aceasta va rămâne în incubator la Maternitatea Bega câteva luni. 
 

×
Subiecte în articol: COVID-19 insarcinata Timisoara
Parteneri
Cod GALBEN de ploi torențiale, vijelii și grindină în 14 județe!
x close