Antena 3 Coronavirus O femeie intubată, bolnavă de COVD, a născut un copil care nu a luat virusul

O femeie intubată, bolnavă de COVD, a născut un copil care nu a luat virusul

de Georgiana Adam    |    21 Apr 2021   •   15:59
O femeie intubată, bolnavă de COVD, a născut un copil care nu a luat virusul hepta

O femeie bolnavă de COVID-19, intubată de o lună, a dat naștere unui copil care nu s-a infectat cu coronavirus.

Nou-născutul a venit pe lume într-un spital COVID din localitatea Cona, provincia italiană Ferrara, relatează cotidianul La Stampa.

Starea femeii de 35 de ani este în continuare gravă, în timp ce bebelușul este la terapie intensivă, dar nu a luat virusul.

Soțul femeii spune că toată familia a fost lovită de coronavirus, inclusiv socrii și cumnatul.

S-au infectat inclusiv ceilalți doi copii ai familiei, de 6 și 2 ani, dar aceștia au fost asimptomatici.

Copiii au fost spitalizați o perioadă la Pediatrie și apoi, datorită asistenților sociali, au fost duși la un hotel suport COVID. Tatăl lor li s-a alăturat în urmă cu câteva zile, după ce s-a vindecat, iar acum s-au întors cu toții acasă.

Asta în timp ce soția este încă în stare gravă.

Născut prematur, prin cezariană, dintr-o mamă intubată

"Medicii au fost foarte buni. Au așteptat ca bebelușul, prematur, să se nască în siguranță, prin cezariană. În acest fel, soția mea poate fi tratată și cu medicamente mai puternice”, spune bărbatul, pe nume Radouani Ben Zouin.

Bebelușul a fost botezat Rayt - "ploaie binecuvântată" -  și este primul copil născut în spitalul respectiv dintr-o femeie intubată în terapie intensivă.

"Este un bebeluș frumos, 2 kilograme și 200 de grame, un adevărat cadou din cer", spune, mândru, tatăl său.

Nou-născutul a fost mutat la terapie intensivă pentru că mama sa a fost tratată cu mai multe medicamentele, însă el nu are COVID.

Iar pentru tată problemele continuă, chiar dacă s-a vindecat de coronavirus.

"Sunt momente în care nu știu ce vom face. Pe lângă teama pentru soția mea ;i grijile pentru ceilal'i membri ai familiei, trebuie să mă gândesc și la problemele casei și să plătesc chiria. Sunt în concediu de paternitate, cu 600-700 de euro pe lună este foarte greu. Pentru că în această perioadă proprietarii au vândut și apartamentul în care locuim și în curând va trebui să plecăm", a spus bărbatul, conform presei italiene.

Sursa: Mediafax

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close