Antena 3 CNN Coronavirus O femeie de 38 de ani a murit în urma vaccinării cu serul AstraZeneca. Ancheta este în curs de desfășurare

O femeie de 38 de ani a murit în urma vaccinării cu serul AstraZeneca. Ancheta este în curs de desfășurare

A fost deschisă o anchetă după ce o femeie de origine britanică, în vârstă de 38 de ani a decedat în urma unui ”episod trombotic grav” după ce a fost vaccinată cu o primă doză de vaccin împotriva covid-19 AstraZeneca.

O femeie de 38 de ani a murit în urma vaccinării cu serul AstraZeneca. Ancheta este în curs de desfășurare
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    24 Mai 2021   •   20:52

Identitatea femeii nu a fost dezvăluită, însă se știe faptul că aceasta a fost spitalizată într-o unitate de terapie intensivă a Spitalului General din Nicosia, după ce a prezentat simptome de formare a unor cheaguri sanguine, la câteva zile după vaccinarea cu prima doză de Vaxzevria a laboratorului anglo-suedez AstraZeneca, la 6 mai, la Paphos.

Autorităţile cipriote au deschis o anchetă pentru a stabili dacă „incidentul trombotic grav” în urma căruia femeia a murit a avut legătură cu vaccinarea. Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) va efectua, de asemenea, propria investigaţie, a declarat Charalambos Charilaou, purtătorul de cuvânt al organizaţiei cipriote a serviciilor de sănătate.

În total, autorităţile cipriote investighează în prezent patru cazuri de cheaguri de sânge, trei la pacienţi cărora li s-a administrat o primă doză de vaccin AstraZeneca şi unul căruia i s-a administrat Pfizer.

Aproape 49% din populaţia cipriotă adultă a fost vaccinată cu o primă doză de vaccin anticovid, iar 21% din populaţie a fost vaccinată complet.

×
Subiecte în articol: coronavirus COVID-19 Cipru astrazeneca deces
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close