Antena 3 CNN Coronavirus Florentin Pandele a cerut suspendarea cursurilor în școlile din Ilfov

Florentin Pandele a cerut suspendarea cursurilor în școlile din Ilfov

Primarul orașului Voluntari Florentin Pandele a solicitat Comitetului pentru situații de urgență Ilfov să dispună suspendarea cursurilor în școli. El a precizat că trebuie luate măsuri ferme, însă fără a ne panica.

Florentin Pandele a cerut suspendarea cursurilor în școlile din Ilfov
Sursa foto: Facebook / Florentin Pandele
08 Mar 2020   •   23:55

"Cooperarea instituțiilor și sinceritatea față de cetățeni sunt vitale, în această perioadă. Fără să ne panicăm, fără să golim rafturile magazinelor, trebuie să luăm măsuri ferme, chiar dacă unele par exagerate. Dar sunt extrem de utile", a scris Florentin Pandele, duminică, pe Facebook.

Soțul Gabrielei Firea a adăugat că își asumă această solicitare către autorități și a motivat că trebuie protejații copiii, profesorii și luate măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

„De aceea, îmi asum orice tip de reacție publică și solicit, ca primar al orașului Voluntari, Comitetului pentru situații de urgență Ilfov, precum și grupului tehnic, să dispună suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ. Copiii stau împreună în clasă câteva ore pe zi. Nu întotdeauna condițiile de igienă sunt exemplare. Prin urmare, cred că trebuie să-i protejăm atât pe copii, cât și pe profesori, limitând și răspândirea coronavirusului”, a conchis Pandele.

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a declarat, duminică seara, că inima de părinte îi spune că ar fi potrivit să fie închise școlile, în contexul înmulțirii cazurilor de coronavirus, însă nu se va suprapune deciziilor luate la nivel național.

Întrebată dacă ar fi indicat să se închidă școlile, după ce numărul de bolnavi de coronavirus s-a mărit, Gabriela Firea a spus, la Antena 3, că autoritățile locale trebuie să respecte deciziile luate la nivelul țării.

În acest moment, în România sunt 15 persoane infectate cu noul COVID-19. Două cazuri au fost confirmate duminică, unul în București, altul în Mureș. Până acum sunt două cazuri de infectare cu noul virus în Capitală.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: florentin pandele
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close