Antena 3 CNN Coronavirus Florin Cîțu, după ce mai multe state europene au oprit vaccinarea cu AstraZeneca: "Lotul cu probleme nu există în România"

Florin Cîțu, după ce mai multe state europene au oprit vaccinarea cu AstraZeneca: "Lotul cu probleme nu există în România"

După ce s-au raportat mai multe reacţii adverse grave în legătură cu administrarea dozelor dintr-un anumit lot al vaccinului produs de AstraZeneca, Agenţia italiană pentru Medicamente (AIFA) a decis să interzică utilizarea acestui lot pe întreg teritoriul naţional, ca măsură de precauție. Potrivit premierului Florin Cîțu, în România nu este cazul de îngrijiorare. "Cu cât vaccinăm mai bine, cu atât putem ține economia mai deschisă și putem reveni la normal".

Florin Cîțu, după ce mai multe state europene au oprit vaccinarea cu AstraZeneca: "Lotul cu probleme nu există în România"
Sursa foto: gov.ro
de Claudia Popovici    |    11 Mar 2021   •   20:41

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat la Antena 3, că România analizează, la rândul său, dacă se impune oprirea vaccinării cu vaccinul produs de AstraZeneca. Acesta a subliniat că, deocamdată, suspiciunile vizează un singur lot de vaccin.

"Este vorba despre un lot de vaccin de la compania AstraZeneca asupra căruia există această suspiciune că ar fi potențial legat de apariția unor cazuri de persoane vaccinate care au dezvoltat într-o perioadă de până la 10 zile de la vaccinare fenomene trombotice. Ce înseamnă asta - apariția unor cheaguri de sânge. (...) România nu a primit doze din acest lot", a spus dr. Valeriu Gheorghiță.

Florin Cîțu:"Lotul cu probleme nu există în România"

"Din informațiile pe care le avem în acest moment, lotul respectiv, în care au apărut acele probleme, nu există în România. Vom vedea ce decizie vom lua, dar repet, campania de vaccinare merge mai departe. Am anunțat deja că în luna martie vom primi 170.000 de doze suplimentar de la Pfizer. Campania de vaccinare a fost și este o campanie de succes în România și nu o facem pentru un titlu de glorie. Cu cât vaccinăm mai bine, cu atât putem ține economia mai deschisă și putem reveni la normal", a declarat Florin Cîțu pentru B1 TV.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu vaccin astrazeneca
Parteneri
Se cer despăgubiri de 6,7 miliarde de dolari în procesul Roșia Montană
x close