Antena 3 CNN Coronavirus Focar de de coronavirus într-o fabrică de textile din Sibiu. 23 de persoane au fost infectate

Focar de de coronavirus într-o fabrică de textile din Sibiu. 23 de persoane au fost infectate

Un focar de coronavirus a apărut la o fabrică de textile din Sibiu, unde 23 de persoane au fost testate pozitiv, anunță DSP. Persoanele infectate au fost internate în spital iar contacții bolnavilor au intrat în izolare.

Focar de de coronavirus într-o fabrică de textile din Sibiu. 23 de persoane au fost infectate
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    11 Sep 2020   •   15:35

Ancheta epidemiologică efectuată de DSP a stabilit că primele infectări au apărut miercuri și că focarul are „o rată de atac de 6,74%” iar în total au fost identificați 91 de contacți ai bolnavilor. Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Sibiu au stabilit măsurile pentru localizarea focarului.

„În urma anchetei au fost identificați un număr total de 91 de contacți, dintre care 66 sunt contacți de serviciu, iar 25 sunt contacți de familie. În ceea ce privește măsurile dispuse de DSP Sibiu, s-au izolat în spital toate cele 23 cazuri confirmate pentru evaluare clinică și paraclinică, s-a dispus carantina la domiciliu a contacților de serviciu și a familiilor acestora”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Sibiu.

În interiorul fabricii s-a efectuat dezinfecția și a fost stabilit un program pentru limitarea infecției. Programul de lucru, încheierea programului și pauzele de masă au fost decalate pentru a evita posibile noi infectări. Direcția de Sănătate Publică va efectua controale pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile stabilite.

Angajații sunt rugați să își monitorizeze starea de sănătate prin medicul de familie iar în cazul în care prezintă simptome sunt îndemnați să apeleze numărul de urgență 112. 

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: focar Sibiu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close