Antena 3 CNN Coronavirus Fostul manager al Spitalului de Urgenţă din Focşani, vizat de un dosar penal după ce a mers la serviciu, deși era confirmat pozitiv

Fostul manager al Spitalului de Urgenţă din Focşani, vizat de un dosar penal după ce a mers la serviciu, deși era confirmat pozitiv

Fostul manager al Spitalului de Urgenţă din Focşani este vizat de un dosar penal. Procurorii spun că managerul unităţii medicale a mers la spital chiar dacă a fost confirmat pozitiv cu noul COVID-19, unde a interacţionat cu mai mulţi colegi.

Fostul manager al Spitalului de Urgenţă din Focşani, vizat de un dosar penal după ce a mers la serviciu, deși era confirmat pozitiv
Sursa foto: Hepta
14 Apr 2020   •   17:39

Marți s-a preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani dosarul penal nr. 1958/P/2020 și s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, având ca obiect infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la presupusa săvârșire a acestei infracțiuni de către managerul Spitalului Județean „Sf. Pantelimon” din Focșani.

Astfel, în procesul verbal de sesizare din oficiu s-a reținut că, după ce ar fi fost confirmat ca fiind contaminat cu noul coronavirus, managerul unității spitalicești s-ar fi prezentat la locul de muncă unde ar fi interacționat cu mai mulți colegi, iar ulterior s-ar fi autoizolat într-o locație hotelieră unde erau cazate cadre medicale neinfectate cu boala infecto-contagioasă, existând astfel posibilitatea de transmitere a acesteia.

Fostul manager al Spitalului de Urgenţă din Focşani, Constantin Mîndrilă, a mers la spital chiar dacă a fost confirmat pozitiv cu noul COVID-19, unde a interacţionat cu mai mulţi colegi. Apoi, fostul manager s-ar fi autoizolat într-un hotel unde erau cazaţi mai mulţi medici care nu erau infectaţi cu coronavirus. Astfel, ar fi crescut riscul ca toate cadrele medicale cazate în hotel să fie infectate cu SARS COV 2.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close