Antena 3 CNN Coronavirus Franța intră în carantină generală! Emmanuel Macron: "Franța nu va adopta niciodată strategia imunizării colective!"

Franța intră în carantină generală! Emmanuel Macron: "Franța nu va adopta niciodată strategia imunizării colective!"

Emmanuel Macron a anunțat miercuri seară că Franța va intra iar în carantină generală: "Revenim la declaraţiile pentru părăsirea domiciliului. Şcolile vor rămâne deschise, munca va putea continua, centrele pentru vârstnici vor putea fi vizitate."

Franța intră în carantină generală! Emmanuel Macron: "Franța nu va adopta niciodată strategia imunizării colective!"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    28 Oct 2020   •   22:17

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat miercuri seară că Franța revine la carantină generală, cu restricțiile care au fost impuse și în primăvară. Exista deja o interdicție de se ieși din case pe timpul nopții, dar numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 nu a scăzut.

"Am decis că este nevoie ca începând de vineri să fie reinstituită carantina pe întreg teritoriul naţional. Şcolile vor rămâne deschise, munca va putea continua, centrele pentru vârstnici vor putea fi vizitate. La fel ca în primăvară, veţi putea ieşi din case pentru a merge la lucru, pentru a merge la medic, pentru a oferi asistenţă unui apropiat, pentru a merge la cursuri sau pentru a lua aer în apropiere de casă. Revenim la declaraţiile pentru părăsirea domiciliului. Barurile şi restaurantele rămân închise", a anunțat acesta, printr-un mesaj televizat.

Emmanuel Macron: "Virusul circulă în Franţa la o viteză pe care nu au putut-o anticipa nici măcar cele mai pesimiste previziuni"

"Deşi eforturile făcute au fost utile, luciditatea ne cere să admitem că nu sunt suficiente. Virusul circulă în Franţa la o viteză pe care nu au putut-o anticipa nici măcar cele mai pesimiste previziuni. (...) La fel ca vecinii noştri, suntem afectaţi profund de accelerarea bruscă a epidemiei, de un virus care pare să câştige forţă pe măsură ce se apropie iarna.

Suntem surprinşi toţi în Europa de evoluţia virusului. În acest context, responsabilitatea mea este să îi protejez pe toţi francezii şi o asum, în pofida polemicilor

Care sunt obiectivele noastre? Protejarea persoanelor vârstnice, a celor mai fragili. Vârsta este un factor preponderent, 85% dintre persoanele decedate au peste 70 de ani. Avem şi obiectivul de a proteja tinerii, dat fiind că 35% dintre persoanele aflate la reanimare au mai puţin de 35 de ani. " a spus Macron

"Nu vom permite niciodată să moară sute de mii dintre concetăţenii noştri" 

Președintele Franței și-a exprimat speranța că la următoarea evaluare, peste două săptămâni, situația să fie sub control, în așa fel încât să se poată redeschide din magazine înainte de Sărbătorile de Crăciun.

Săptămâna trecută, Emmanuel Macron declara ca Franţa va lupta cu COVID-19 cel puţin până la mijlocul anului 2021. Numărul de îmbolnăviri a trecut de un milion, după ce, doar vinerea trecută, Franţa a înregistrat peste 40.000 cazuri şi 298 decese noi.

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron Franta carantină
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close