Antena 3 CNN Coronavirus Prima ţară care recomandă o singură doză de vaccin pentru persoanele care au avut COVID-19

Prima ţară care recomandă o singură doză de vaccin pentru persoanele care au avut COVID-19

Franţa este prima ţară care recomandă o singură doză de vaccin pentru persoanele care au avut COVID-19.

Prima ţară care recomandă o singură doză de vaccin pentru persoanele care au avut COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    12 Feb 2021   •   17:34

Autorităţile franceze au recomandat o singură doză de vaccin împotriva COVID-19 pentru persoanele ”care au fost deja infectate” cu noul coronavirus.

Persoanele vindecate de COVID-19 ”au dezvoltat deja o memorie imunitară în timpul infecţiei. Doza unică de vaccin va juca astfel un rol de rapel”, a explicat Înalta Autoritate pentru Sănătate din Franţa (HAS) în recomandarea sa.

Franţa a devenit astfel prima ţară care recomandă o singură doză de vaccin. Recomandarea trebuie să primească aprobarea guvernului

Autoritatea sanitară recomandă, de asemenea, să se aştepte ”mai mult de trei luni” după boală, ”de preferinţă şase luni”, înainte de a se administra această doză unică de vaccin.

”Până în prezent, nicio ţară nu s-a poziţionat în mod clar asupra unei vaccinări cu o singură doză pentru persoanele care au contractat COVID-19 înainte de vaccinare”, a subliniat HAS, transmite france24.com.

Cercetătorii care au realizat aceste studii au subliniat că administrarea unei singure doze de vaccin persoanelor care au fost deja infectate cu COVID ar putea permite economisirea de doze în situaţia în care există probleme de aprovizionare. Guvernul francez urmează, în general, recomandările Înaltei Autorităţi pentru Sănătate.

Franța și-a accelerat programul de vaccinare în ultimele săptămâni, dar este încă la început.

Începând de joi, peste 2,1 milioane de persoane au primit cel puțin o doză de vaccin, aproape 535.800 au primit deja două.

Cel puțin 3,4 milioane de persoane au confirmat infecții cu COVID-19 în Franța, deși este probabil să fi fost mult mai multe.

Coronavirus în România, 12 februarie 2021. 2.550 cazuri noi și 973 la ATI

Coronavirus în România, 12 februarie 2021. Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de COVID-19, iar ultimele date arată că au fost înregistrate 2.550 cazuri noi, 77 decese, 973 persoane internate la ATI, în România, în ultimele 24 de ore.

Până vineri, 12 februarie 2021, pe teritoriul României, au fost confirmate 757.676 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 703.966 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.550 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.  Până vineri, 19.277 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

×
Subiecte în articol: vaccin coronavirus Franta
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close