Antena 3 CNN Coronavirus Tulpina Delta: Franța trebuie să ia măsuri pentru a evita 20.000 de cazuri de COVID-19 pe zi

Tulpina Delta: Franța trebuie să ia măsuri pentru a evita 20.000 de cazuri de COVID-19 pe zi

Ministrul sănătății, Olivier Véran, a declarat că Franța se va confrunta cu o creștere bruscă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, din cauza variantei Delta care se răspândește rapid.

Tulpina Delta: Franța trebuie să ia măsuri pentru a evita 20.000 de cazuri de COVID-19 pe zi
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    12 Iul 2021   •   13:33

Franţa riscă o creştere puternică a contaminărilor cu peste 20.000 de noi cazuri de infecţii pe zi la începutul lunii august dacă nu ia urgent măsuri pentru a preveni revenirea epidemiei din cauza răspândirii variantei Delta, a avertizat ministrul francez al sănătăţii, Olivier Véran.

„Ţinând cont de tendinţa epidemiologică a acestei variante Delta, mult mai contagioasă decât COVID-19 cu care ne-am confruntat vara trecută, cele 3.000 de cazuri ar putea deveni 6.000 într-o săptămână, 12.000 în 15 zile şi să urce la peste 20.000 sau chiar mai mult la începutul lunii august dacă nu acţionăm”, a apreciat Olivier Véran.

El s-a referit la situația epidemiei din țările vecine pentru a explica mai bine ce s-ar putea întâmpla și în Franța în câteva săptămâni.

Marea Birtanie, de exemplu, care se confruntă cu o nouă criză cauzată de varianta Delta, ar putea fi un bun reper.

”Avem patru săptămâni decalaj față de Anglia ce ne permit să vedem ce urmează să vină”.

Pentru Olivier Véran, tulpina Delta reprezintă ”un inamic nou”, din cauza contagiozității sale, iar un nou val al epidemiei ar putea fi evitat cu ajutorul vacinării. 

În cadrul aceluiași mesaj, ministrul francez îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze cât mai mulți, cât mai repede posibil.

“Trebuie să ne mișcăm și mai repede. Țara noastră este într-o cursă contra timpului”, mai spune acesta, potrivit BFM TV.

Declaraţiile ministrului sănătății vin înaintea unui consiliu de apărare în sănătate, ce va fi prezidat de şeful statului, Emmanuel Macron, în cursul căruia ar urma să fie abordate întrebări legate de vaccinarea obligatorie pentru angajaţii din sistemul sanitar, prelungirea „permisului de sănătate” şi testarea gratuită în faţa riscului celui de-al patrulea val al epidemiei, ca urmare a răspândirii variantei Delta.

Franţa a raportat sâmbătă 4.696 de noi cazuri de contaminări faţă de 3.006 infecţii cu o săptămână înainte.

×
Subiecte în articol: Franta Olivier Veran tulpina Delta COVID-19
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close