Antena 3 CNN Coronavirus GATA! A fost aprobat primul vaccin anti COVID-19 din lume. Începe vaccinarea în masă

GATA! A fost aprobat primul vaccin anti COVID-19 din lume. Începe vaccinarea în masă

Vladimir Putin a anunţat că Rusia a aprobat primul vaccin din lume împotriva coronavirusului. Ministerul Sănătății rus și-a dat acordul pentru folosirea vaccinului dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova.

GATA! A fost aprobat primul vaccin anti COVID-19 din lume. Începe vaccinarea în masă
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    11 Aug 2020   •   13:47

„Un vaccin contra coronavirusului a fost înregistrat pentru prima dată în această dimineaţă. Formează imunitatea necesară, a trecut toate verificările necesare,” a spus Vladimir Putin la o întâlnire cu membrii guvernului, potrivit life.ru.

Fiica președintelui rus, vaccinată împotriva coronavirusului

Vladimir Putin a adăugat că Ministerul Sănătăţii din Rusia a aprobat acest prim vaccin împotriva coronavirusului, care a început să fie testat pe oameni în urmă cu două luni. Președintele rus a precizat că fiica sa a fost vacinată și a avut o ușoară temperatură în urma dozei, însă acum se simte foarte bine. 

În urma aprobării date de Ministerul Sănătății, Rusia poate începe vaccinarea în masă, în ciuda faptului că testele clinice de siguranță și eficacitate sunt încă în defășurare. 

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Mikhail Murashko, a precizat că vaccinul, dezvoltat de Centrul de cercetări Gamaleya, şi-a confirmat eficacitatea şi siguranţa.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia vaccin coronavirus
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close