Antena 3 CNN Coronavirus Expertul belgian Geert Vanden Bossche: Vaccinarea transformă COVID-ul în armă de distrugere în masă. Consecinţele vor fi inimagibabile

Expertul belgian Geert Vanden Bossche: Vaccinarea transformă COVID-ul în armă de distrugere în masă. Consecinţele vor fi inimagibabile

Utilizarea vaccinurilor profilactice convenționale în campaniile de vaccinare în masă anti-Covid-19 ar trebui să fie stopată imediat, avertizează un specialist belgian în virologie.

Expertul belgian Geert Vanden Bossche: Vaccinarea transformă COVID-ul în armă de distrugere în masă. Consecinţele vor fi inimagibabile
Sursa foto: youtube
de Georgiana Adam    |    13 Apr 2021   •   19:25

Dr. Geert Vanden Bossche a analizat dinamica pandemiei de COVID şi efectele vaccinării în masă iar concluzia sa este înfricoșătoare.

Geert Vanded Bossche: Strategiile de vaccinare, metode de transformare a COVID-19 într-o armă de distrugere în masă

Specialistul susţine că "pentru a atinge același nivel de eficiență în transformarea unui virus relativ inofensiv într-o armă biologică de distrugere în masă", foarte puține alte strategii, în afara celor oficiale, ar mai putea fi identificate.

"Este din ce în ce mai dificil să ne imaginăm că efectele intervenției umane extinse și eronate în această pandemie NU vor șterge de pe fața Pământului părți mari ale populației", susține Vanden Bossche. 

Din martie anul curent, specialistul belgian a avut mai multe intervenții publice în care avertizează asupra riscurilor folosirii vaccinurilor profilactice în timpul pandemiei de COVID-19.

El a adresat o scrisoare deschisă către Organizația Mondială a Sănătății, chemând la dialog și intervenție imediată autoritățile, oamenii de știință și experții din întreaga lume.

Geert Vanden Bossche: Vaccinarea profilactică, utilă doar dacă reduce mortalitatea sub pragurile înregistrate dacă pandemia îşi urmează cursul

La marea majoritate a persoanelor sănătoase, tulpina originală a virusului care produce COVID-19 a cauzat doar simptome ușoare, sau chiar niciun simptom. 

"Deci, înainte de a recomanda administrarea oricărui tip de vaccin COVID-19 tuturor, trebuie mai întâi să ne asigurăm că vaccinul va reduce rata morbidității și mortalității sub ratele pe care le-am putea aștepta dacă am lăsa pandemia să își desfășoare cursul natural", susţine Bossche.

Dacă se analizează dinamica unei pandemii cauzate de o infecție virală naturală, autolimitată (de exemplu, pandemia de gripă spaniolă în timpul Primului Război Mondial), este evident că, fără intervenția umană, o pandemie duce în final la imunitatea colectivă.

Geert Vanden Bossche: Vaccinurile nu sunt capabile să prevină răspândirea virusului

Virusul poate deveni apoi endemic, cu manifestări sezoniere, așa cum vedem, de pildă, în cazul virusului gripal.

Nicio pandemie nu a durat mai mult de doi ani, nici măcar gripa spaniolă sau gripa porcină și, odată atinsă imunitatea colectivă, reapariția virusului este controlată de sistemul nostru imunitar grație memoriei acestuia privind contactele anterioare cu virusul, spune virologul.

Prin urmare, pentru ca un vaccin să funcționeze mai bine decât pandemia naturală, ar trebui să accelereze imunitatea colectivă.

Cu toate acestea, ceea ce vedem acum este exact opusul: vaccinurile nu sunt capabile să prevină răspândirea virusului de către beneficiarii acestora, care sunt expuși tulpinilor emergente extrem de infecțioase - britanică, braziliană, sud-africană.

Iar acest lucru împiedică dezvoltarea imunității colective.

Ce se întâmplă în organismul unui individ vaccinat

La o persoană care tocmai a primit prima doză de vaccin, organismul începe să construiască un răspuns imun. Procesul dezvoltării depline a răspunsului imunitar ar putea dura câteva săptămâni.

Dacă persoana vaccinată este expusă la virus în acest timp, răspunsul său imunitar poate fi prea slab pentru a lupta eficient împotriva virusului.

Chiar dacă prima doză ne poate proteja de apariția simptomelor, virusul poate fi în continuare capabil să se replice și să se transmită.

Geert Vanden Bossche: Vaccinarea "obligă" la apariţia unor variante mai infecţioase

Exercitarea unei presiuni ridicate asupra imunității organismului fără a preveni replicarea și transmiterea virală este o rețetă perfectă pentru proliferarea unor variante virale selective.

Ceea ce observăm acum este și mai îngrijorător: nici cei care au fost vaccinați complet înainte de expunerea la COVID-19  nu mai controlează replicarea și transmiterea virusului. Acest lucru se datorează faptului că acum se infectează din ce în ce mai mult cu variante mai infecțioase, a căror proteină spike este diferită de cea cuprinsă în vaccin.

Situația aceasta se poate observa în rata de infecții și de morbiditate în țările care au reușit să vaccineze până acum milioane de oameni în doar câteva săptămâni (de exemplu, Marea Britanie, Israel, SUA).

Geert Vanden Bossche: Resurecţia cazurilor grave în SUA, Marea Britanie şi Israel, inevitabilă

Deși aceste țări se bucură acum de scăderea ratelor de infecțiozitate, vor cunoaște o creștere abruptă de cazuri de Covid-19 în săptămânile următoare, remarcă Vanden Boschee.

Declinul pe care îl vedem în prezent poate fi urmat de un platou de scurtă durată, dar o creștere abruptă ulterioară a cazurilor severe este inevitabilă.

Factorii de decizie politică în domeniul sănătății vor realiza în cele din urmă că lucrurile merg în direcția greșită. Din păcate, numai atunci consecințele dezastruoase ale campaniilor de vaccinare în masă vor fi înțelese de OMS și de liderii noștri politici.

Prețul pe care va trebui să îl plătim pentru pierderea acestor câteva săptămâni este însă dincolo de ceea ce ne putem imagina, afirmă expertul, care adaugă că utilizarea vaccinurilor profilactice convenționale în campaniile de vaccinare în masă anti-Covid-19 ar trebui să fie stopată imediat.

Alternativele la actualele metode sunt fie lăsarea pandemiei să-și desfășoare cursul natural, fie înlocuirea actualelor vaccinuri profilactice cu vaccinuri diferite de cele convenţionale, care nu implică agenții obișnuiți, adică celulele B și T, ci celulele NK, susţine virologul.

Cine este dr. Geert Vanden Bossche

Dr. Bossche a lucrat mulți ani în cadrul unora dintre marile companii medicale din lume, între care GlaxoSmithKline şi Novartis Vaccines & Diagnostics.

A fost coordonator al Programului GAVI (Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizare), de vaccinare împotriva Ebola, a fost angajat al fundației Bill & Melinda Gates, în cadrul unui departament care se ocupa de vaccinuri și la Centrul German pentru Cercetarea Infecțiilor (DZIF).

CV-ul expertului poate fi consultat pe pagina sa de pe reţeaua LinkedIn.

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close