Antena 3 CNN Coronavirus Germania renunţă la planul de relaxare a măsurilor de carantină COVID-19. Ministrul Sănătății spune că a făcut o greșeală

Germania renunţă la planul de relaxare a măsurilor de carantină COVID-19. Ministrul Sănătății spune că a făcut o greșeală

Germania a decis să nu mai renunţe la carantina obligatorie pentru persoanele diagnosticate cu COVID-19, a anunţat astăzi ministrul Sănătăţii din această ţară.

Germania renunţă la planul de relaxare a măsurilor de carantină  COVID-19. Ministrul Sănătății spune că a făcut o greșeală
Sursa foto: Hepta/ DPA Images / Christoph Soeder
de Mia Lungu    |    06 Apr 2022   •   11:15

Ministrul Sănătății din Germania, Karl Lauterbach, şi-a schimbat radical punctul de vedere privind carantina COVID-19 din cauza îngrijorărilor potrivit cărora anularea normelor ar putea să ducă la un număr mai mare de infectări, potrivit Reuters.

"Noul coronavirus nu este o răceală. De aceea trebuie să continuăm cu izolarea după infectare", a declarat ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, într-un mesaj pe Twitter, în care a recunoscut totodată că a comis o greşeală atunci când a sugerat că Germania ar trebui să renunţe la carantina obligatorie.

Astfel, germanii diagnosticaţi cu COVID-19 trebuie să intre în carantină obligatorie pentru cel puţin şapte zile.

Ministrul Lauterbach sugerase, săptămâna trecută, modificarea acestei dispoziţii şi transformarea ei într-o perioadă de autoizolare voluntară de cinci zile, urmată de recomandarea efectuării unui test COVID-19 la încheierea acelei perioade.

Ideea de a anula carantina obligatorie, cu excepţia angajaţilor din sectorul medical, a apărut în Germania după ce numărul cazurilor de COVID-19 a început să crească din nou în ultimele săptămâni, afectând personalul disponibil în spitale şi pe cel din multe alte locuri de muncă.
 

×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close