Antena 3 CNN Coronavirus Germania începe discuţiile pentru a cumpăra vaccinul rusesc Sputnik V, dacă acesta va fi aprobat de EMA

Germania începe discuţiile pentru a cumpăra vaccinul rusesc Sputnik V, dacă acesta va fi aprobat de EMA

Germania este pe cale să înceapă negocierile bilaterale cu Rusia pentru obținerea vaccinului Sputnik V împotriva COVID-19.

Germania începe discuţiile pentru a cumpăra vaccinul rusesc Sputnik V, dacă acesta va fi aprobat de EMA
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    09 Apr 2021   •   09:52

Jens Spahn a vorbit miercuri cu colegii din Ministerul Sănătăţii că Berlinul începe negocierile pentru a achiziţiona vaccinul rusesc Sputnik V, a declarat o sursă pentru Reuters.

Diplomaţii au spus că Spahn a făcut acest anunţ în timpul unei video conferinţe cu miniştrii sănătăţii din UE, la puţin timp  după ce premierul Bavariei, Markus Söder a declarat că este în discuţii cu producătorii ruşi pentru achiziţionarea a 2.5 milioane de doze de vaccin, dacă acesta este aprobat EMA.

În timpul videoconferinţei, Ministrul Sănătăţii din Malta, Chris Farne, a cerut o abordare comună UE, şi a cerut Comisiei să pornească negocierie pentru achiziţionarea dozelor de Sputnik V, astfel încât toate statele membre să înceapă vaccinarea de îndată ce se primeşte acordul EMA, au declarat doi dintre diplomaţi.

Acum, că ţările din Uniunea Europeană întâmpină probleme cu vaccinarea, mai ales după ce unele iau în discuţie limitarea vaccinării cu AstraZeneca - comentariie lui Spahn arată faptul că sunt dispuşi să facă tot posibilul pentru a securiza vaccinurile. 

Sputnik a reprezentat o opţiune atractivă. Ungaria a primit deja un milion de doze; Slovacia a primit un transport de 200.000; Austria a declarat că este interesată să achiziţioneze 1 milion de doze, şi că ar putea aproba vaccinul curând. 
 

×
Subiecte în articol: Sputnik COVID-19
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close