Antena 3 CNN Coronavirus E oficial! Dr. Gheorghiță anunță liste de așteptare pentru vaccinare anti-COVID

E oficial! Dr. Gheorghiță anunță liste de așteptare pentru vaccinare anti-COVID

Din data de 15 martie cei care vor dori să se vaccineze într-un anumit centru vor avea la dispoziție o listă de așteptare și vor fi notificați prin SMS și e-mail când se eliberează locuri, a anunțat, marți, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid, Valeriu Gheorghiță.

E oficial! Dr. Gheorghiță anunță liste de așteptare pentru vaccinare anti-COVID
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    02 Mar 2021   •   15:22

”Lista de așteptare va fi disponibilă în platforma de programare din 15 martie. Modalitatea de înscriere rămâne similară cu programarea derulată până la acest moment. Fiecare persoană va alefge un centru de vaccinare. În momentul în care în respectivul centru vor fi locuri dispobibile persoana va fi notificată prin SMS și e-mail și va avea la dispoziție acel loc liber pentru 24 de ore pentru a confirma programarea”, transmite Valeriu Gheorghiță.

Medicul spune că următoarea etapă este simplă

”Doar va salva și va confirma că dorește programarea în respectivul centru de vaccinare”, adaugă Gheorghiță.

Potrivit datelor furnizate de GCS, un număr de 3.950 de români au aflat, de luni până marți, că au COVID-19, iar alți 106 au decedat ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Data la care populația generală se va putea programa pe platformă în vederea vaccinării

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că lista de așteptare pe platforma de programare în vederea administrării vaccinului va fi disponibilă din 15 martie.  De la această dată se vor putea înscrie pe listă și persoanele din etapa a treia, adică populația generală.Vaccinarea efectivă a populației generale va începe, însă, cel mai devreme, în luna aprilie.

Valeriu Gheorghiță: Din 15 martie, programarea la vaccin se face doar din listă

"Din 15 martie, această listă de așteptare va fi disponibilă și fiecare persoană care va dori să se vaccineze o poate accesa, înscriindu-se pe această listă. Trebuie să ținem, însă, cont că după ce va deveni valabilă această listă, ocuparea unui loc se va face doar din această listă de așteptare. Nu vor mai exista persoane care se vor putea programa direct pe un loc liber”, a spus Valeriu Gheorghiță într-o emisiune televizată.

Gheorghiță a precizat că, prin punerea în funcțiune a acestei liste de așteptare, din 15 martie, persoana care va intra pe platformă va avea posibilitatea să opteze pentru un centru în care să se vaccineze și să vadă câte persoane sunt în față.

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă COVID-19 vaccin
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close