Antena 3 Coronavirus Dr. Gheorghiță despre varianta Alpha vs. varianta Delta, diferențele majore: "Simptomele apar după 4 zile"

Dr. Gheorghiță despre varianta Alpha vs. varianta Delta, diferențele majore: "Simptomele apar după 4 zile"

de Andreea Cigolea    |    29 Aug 2021   •   23:19
Dr. Gheorghiță despre varianta Alpha vs. varianta Delta, diferențele majore: "Simptomele apar după 4 zile"
Sursa foto: Agerpres

Dr. Valeriu Gheorghiță a anunțat care este diferența dintre varianta Alpha și varianta Delta.

"Când mi-am făcut un test singur și am ieșit pozitiv, trebuie să-mi anunț contacții fără nici cea mai mică reținere.

Mai nou, o persoană devine pozitivă în circa 4 zile de la momentul contactului cu o persoană infectată cu varianta Delta, față de 6 zile cum era considerată la varianta Alpha.

Cei cu care am intrat în contact trebuie anunțați și trebuie să se testeze Trebuie să știe că au un potențial de a deveni pozitivi, mai ales că infectarea cu varianta Delta are o perioadă de incubație mult mai scurtă.

O persoană devine pozitivă în circa 4 zile de la momentul contactului, față de 6 zile cum era considerată la varianta Alpha!

Tocmai de aceea se răspândește mai ușor, pentru că timpul de dublare al cazurilor este mult mai redus!

Persoanele infectate cu varianta Delta devin contagioase cu circa 2 zile înainte de debutul clinic al bolii, spre deosebire de varianta Alpha, unde era estimată la circa 24 de ore, la circa o zi de la debutul bolii. Și asta favorizează răspândirea mult mai ușoară a variantei Delta", a spus Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close