Antena 3 CNN Coronavirus Gheorghiță: "Varianta Delta a SARS-CoV-2 are toate caracteristicile să devină tulpina dominantă"

Gheorghiță: "Varianta Delta a SARS-CoV-2 are toate caracteristicile să devină tulpina dominantă"

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinate anti-COVD, a susținut o conferință de presă la Palatul Victoria.

Gheorghiță: "Varianta Delta a SARS-CoV-2 are toate caracteristicile să devină tulpina dominantă"
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    15 Iun 2021   •   14:38

Șeful CNCAV a prezentat cele mai noi detalii din campania națională de imunizare împotriva SARS-CoV-2.

"Este foarte important ca într-o perioadă de o lună, o lună și jumătate să asigurăm trecerea prin fiecare localitate în parte, pentru că perspectiva unui nou val de îmbolnăviri, în special în sezonul rece, este cât se poate de clară și foarte probabil că varianta Delta a tulpinii virale SARS-CoV-2 are toate caracteristicile să devină variantă dominantă.

Din acest punct de vedere este foarte important să asigurăm accesul la vaccinare tuturor oamenilor care își doresc să se vaccineze. Vom transmite autorităților locale să se implice în perspectiva accesului la vaccinare și pentru a pune la comun toate resursele, atât la nivelul județelor, cât și la nivel local, pentru a facilita procesul de vaccinare.

45% din centrele de vaccinare imunizează mai puțin de jumătate din capacitatea fluxului

Un alt element important este evaluarea eficienței centrelor de vaccinare, tocmai pentru a avea un echilibru între resursele accesibile și eficiența și numărul de persoane care sunt vaccinate în fiecare centru de vaccinare. 

Am finalizat evaluarea centrelor de vaccinare, în aprox. 45% din cazuri, centrele vaccinau la mai puțin de jumătate din capacitatea fluxului, tocmai de acces am propus măsuri către fiecare DPS, măsuri țintite fie de reducere a programului de lucru și disponibilizarea echipelor mobile către activități de vaccinare cu sprijinul lor, în mod deosebit în rural", a explicat medicul Valeriu Gheorghiță.

×
Subiecte în articol: vaccinare COVID-19 Valeriu Gheorghiţă
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close