Antena 3 Coronavirus Grecia înregistrează o creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19

Grecia înregistrează o creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19

de Alexandra Ionescu    |    07 Iul 2021   •   08:51
Grecia înregistrează o creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19
Sursa foto: Getty Images

Numărul noilor cazuri de COVID-19 în Grecia a crescut mai mult decât dublu marţi faţă de luni, după ce mai multe săptămâni de scădere a acestora au determinat autorităţile să elimine majoritatea restricţiilor antiepidemice.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.797 de noi infectări, iar luni 801.

Grecia, ţară puternic dependentă de turism, a ridicat cea mai mare parte a restricţiilor pentru călătorii şi activităţi recreative, eliminând şi purtarea obligatorie a măştii în spaţiile deschise.

Circa 38% din populaţia Greciei eligibilă pentru vaccinarea anti-COVID-19 este complet vaccinată şi guvernul de la Atena oferă stimulente pentru a încuraja oamenii să se vaccineze, cu obiectivul ca acest procent să ajungă la măcar 70% în toamnă.

Multe dintre noile infectări sunt în rândul tinerilor şi medicii avertizează asupra riscului unui nou val epidemic, alimentat de data aceasta de varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului.

Lockdownul instituit în noiembrie a costat economia greacă miliarde de euro. Guvernul grec a declarat că nu va închide din nou economia doar pentru a proteja o minoritate nevaccinată.

Un oficial guvernamental a declarat marți că multe dintre noile cazuri de teste pozitive sunt tineri și sunt legate de divertisment, așa că autoritățile au decis să reimposeze restricții la restaurante, cluburi de noapte și baruri la sfârșitul acestei săptămâni.

"Începând cu 8 iulie, restaurantele, barurile, cluburile și locurile de divertisment vor funcționa numai cu clienți permanenți și în conformitate cu regulile legale privind capacitatea", a declarat ministrul adjunct, Nikos Hardalias, într-un briefing.

Cei care vor încălca aceste reguli se vor confrunta, de asemenea, cu amenzi grele, inclusiv suspendarea licențelor de funcționare, a spus Hardalias.

"Aceste măsuri de urgență urmăresc să limiteze răspândirea virusului la vârste mai mici, astfel încât să avem cu toții o vară mai liberă, dar, cel mai important, o vară sigură", a adăugat el.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close