Antena 3 Coronavirus Cum luptă Grecia cu pandemia și negaționiștii. Funcționarii care refuză vaccinul, amendați cu sute de euro. Ce pățesc antivacciniștii

Cum luptă Grecia cu pandemia și negaționiștii. Funcționarii care refuză vaccinul, amendați cu sute de euro. Ce pățesc antivacciniștii

de Redacția Antena 3    |    24 Sep 2021   •   14:43
Cum luptă Grecia cu pandemia și negaționiștii. Funcționarii care refuză vaccinul, amendați cu sute de euro. Ce pățesc antivacciniștii
Sursa foto: hepta

Ministrul grec de interne, Makis Voridis, a anunțat că se va pune în aplicare dispoziția ce prevede o amendă de 300 de euro pe săptămână pentru funcționarii publici care refuză să se vaccineze și să facă teste COVID, anunță presa de la Atena.

Voridis a precizat că amenda se va reține din salariul respectivului angajat.

Ministrul i-a vizat și pe antivacciniștii și negaționiștii care depun plângeri împotriva cadrelor didactice și angajaților din sectorul medical.

El a spus că, în replică la aceste demersuri, pe care le-a numit "ridicole și neîntemeiate", trebuie formulate plângeri pentru acuzații mincinoase care să ducă la arestări.

"Trebuie dată o directivă generală pentru ca aceste plângeri să fie clasate imediat, fără verificare specială, ca fiind în mod evident neîntemeiate și false, și să rămână doar plângerea pentru acuzație mincinoasă și defăimare, pentru ca cei care recurg la astfel de acțiuni să fie duși în fața justiției", a apreciat ministrul grec de interne.

Și Procurorul General al Greciei a avut o intervenție pe această temă, după ce antivacciniștii au făcut plângeri împotriva unor doctori, asistenți medicali și, mai ales, împotriva unor cadre didactice, târându-i prin tribunale.

Printr-o circulară către toți procurorii din țară, Procurorul General a cerut să nu mai fie chemați în fața instanțelor de judecată profesori, medici sau alți cetățeni împotriva cărora există plângeri depuse de antivacciniști.

Foto: protest la Atena al lucrătorilor sanitari împotriva vaccinării obligatorii, 2 septembrie 2021

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close