Antena 3 CNN Coronavirus Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă în România. Noi restricții impuse

Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă în România. Noi restricții impuse

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) privind prelungirea stări de alertă pe teritoriul României. Aceasta intră în vigoare în 14 martie.

Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă în România. Noi restricții impuse
de Claudia Popovici    |    10 Mar 2021   •   18:02

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a propus, astăzi, prelungirea stării de alertă în România, precum şi noi restricţii pentru români.

Noua hotărâre de Guvern privind prelungirea stării de alertă intră în vigoare în 14 martie, până atunci fiind valabilă HG anterioară.

Potrivit HG, se modifică și intervalului orar în care este restricționată deplasarea în afara locuinței, urmând ca interdicția să fie valabilă în intervalul orar 22.00 - 05.00. „Aceasta este, din punctul meu de vedere, cea mai importantă măsură”, a spus, la finalul ședinței de Guvern, premierul Florin Cîțu. Până la intrarea în vigoare a noilor măsuri, interdicția de deplasare în afara locuinței este valabilă între orele 23.00 - 05.00.

Totodată, prin HG se limitează gradul de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă:

Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova,

Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul Harghita,

Borșa și Cavnic din județul Maramureș,

Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov,

Sovata din județul Mureș, Vatra Dornei din județul Suceava;

Voineasa din județul Vâlcea,

Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul Caraș Severin,

Arieșeni din județul Alba,

Durău din județul Neamț; Novaci-Rânca din județul Gorj,

Păltiniș din județul Sibiu; Stâna de Vale din județul Bihor

Straja din județul Hunedoara.

Noi reguli pentru restaurante şi cafenele

Se propune menținerea desfășurării programului cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor:

- fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului şi doar în intervalul orar 0600-2200, în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori;

- fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 0600-2200, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori;

- este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori;

Se propune menținerea desfășurării activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare:

- fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului şi doar în intervalul orar 0600-2200, în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori;

- fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și doar în intervalul orar 0600-2200 dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori;

- şi doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități în județele/localitățile unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close