Antena 3 CNN Coronavirus În România au fost emise peste un milion de certificate digitale COVID-19, anunță Andrei Baciu

În România au fost emise peste un milion de certificate digitale COVID-19, anunță Andrei Baciu

În România au fost emise până în acest moment peste 1.000.000 de certificate digitale, a anunţat, joi, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii și vicepreşedinte al CNCAV, Andrei Baciu.

În România au fost emise peste un milion de certificate digitale COVID-19, anunță Andrei Baciu
Sursa foto: Facebook/ Andrei Baciu
de Mia Lungu    |    15 Iul 2021   •   12:01

"Peste 1 milion de persoane au beneficiat de avantajele acestui document al Uniunii Europene, adică aproximativ 20% din totalul celor care au trecut prin centrele de vaccinare. Au trecut doar 15 zile de când certificatul digital a fost lansat în toate ţările blocului comunitar european, iar platforma certificat-covid.gov.ro a funcţionat zi şi noapte la parametri normali.", a scris Baciu pe pagina sa de Facebook.

"În primele zile au fost emise sute de documente în fiecare minut. În continuare timpul de aşteptare pentru eliberarea certificatului este extrem de mic. Fiecare persoană poate avea documentul în doar câteva minute", a mai precizat secretarul de stat.

Potrivit acestuia, "o altă veste bună a venit din partea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB): pasagerii care au certificat digital european nu mai trec prin controlul DSP din aeroport".

"Aşadar, cei care vin din ţările aflate pe lista galbenă şi aterizează pe Aeroportul 'Henri Coandă' pot utiliza fluxul verde, care înseamnă mai puţin timp de aşteptare", precizează secretarul de stat. 

×
Parteneri
A murit scriitorul și omul de teatru Dinu Săraru!
x close