Antena 3 CNN Coronavirus Începe vaccinarea anti COVID la domiciliu, din 15 noiembrie, pentru anumite categorii de persoane din Sectorul 1

Începe vaccinarea anti COVID la domiciliu, din 15 noiembrie, pentru anumite categorii de persoane din Sectorul 1

Două echipe mobile, formate din medic şi asistent medical generalist, vor vaccina la domiciliu în Sectorul 1, la cerere, din 15 noiembrie, persoanele nedeplasabile şi greu deplasabile, precum şi pe cetăţenii cu handicap şi pe asistenţii lor personali.

Începe vaccinarea anti COVID la domiciliu, din 15 noiembrie, pentru anumite categorii de persoane din Sectorul 1
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Redacția Antena 3    |    10 Noi 2021   •   18:15

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1 transmis, miercuri, de vaccinare la domiciliu vor beneficia şi persoanele instituţionalizate în centrele rezidenţiale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, persoanele vârstnice din căminele private de pe raza acestei unităţi administrative, precum şi pacienţii care fac dializă.

Locuitorii Sectorului 1 care se încadrează în aceste categorii şi care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 pot solicita imunizarea la domiciliu la numărul de telefon la 0741.997.901, în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 09,00 şi 19,00, iar sâmbătă şi duminică între orele 10,00 şi 22,00.

Se vor administra vaccinuri Johnson&Johnson, Pfizer-BioNTech sau Moderna.

Programul de vaccinare împotriva COVID-19 la domiciliu este lansat de Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncţional Caraiman, care administrează Centrul de vaccinare de la Romexpo, şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

"Pandemia de COVID-19 pe care o traversăm nu poate fi depăşită decât prin vaccinare şi prin respectarea măsurilor sanitare. Prin acest program, venim în sprijinul celor greu deplasabili care doresc să se imunizeze şi aducem vaccinul la ei acasă. Aceste persoane fac parte din categoriile vulnerabile şi sunt cele mai expuse în cazul infectării cu acest virus", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. 

×
Subiecte în articol: vaccinarea domiciliu sectorul 1
Parteneri
Vremea se schimbă radical! Ninsori și ploi în mai multe regiuni
x close