Antena 3 Coronavirus Începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, împotriva COVID-19

Începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, împotriva COVID-19

de Mia Lungu    |    13 Ian 2022   •   15:17
Începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, împotriva COVID-19
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press / Alberto Lo Bianco / IPA

Începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Programările se pot face de joi, dar vaccinarea se poate face și fără programare.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) informează asupra modalităților de administrare a vaccinului Comirnaty-Pfizer/ BioNTech împotriva COVID-19, pentru grupa de vârstă 5 - 11 ani, începând cu data de 26 ianuarie 2022.

De joi, platforma de programare permite programarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, pentru data de 26 ianuarie.

Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali.

La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național.

Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru. De asemenea, Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) este optimizat și permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare.

Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare: https://vaccinarecovid.gov.ro/formulare-si-chestionare/

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile.

Dacă se inițiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceștia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 µg.

Focar de COVID-19 în Timiş, după ce 14 copii s-au infectat într-o tabără de schi 

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, astăzi, apariţia unui nou focar COVID-19, după o tabără de schi în Serbia. 14 copii sunt infectați.

Județul Timiș a anunțat pentru azi 792 noi cazuri COVID.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, din totalul persoanelor identificate pozitiv în ultimele 24 ore, 143 au sub 18 ani.

A apărut un nou focar COVID-19 după o tabără de schi în Serbia. 14 copii s-au întors infectați din tabăra de la Kopaonik.

DSP precizează că în noul focar sunt infectați doar copiii.

În acest moment, în județul Timiș sunt active șase focare, printre care unul la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, cu 12 cazuri confirmate.

×
Subiecte în articol: vaccinarea copii
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close