Antena 3 CNN Coronavirus Institutul Cantacuzino participă la diagnosticarea COVID 19. Specialiştii români au făcut deja 1.000 de teste

Institutul Cantacuzino participă la diagnosticarea COVID 19. Specialiştii români au făcut deja 1.000 de teste

Institutul Cantacuzino participă la diagnosticarea pacienților cu coronavirus, anunță Ministerul Apărării Naționale, pe pagina de Facebook.

Institutul Cantacuzino participă la diagnosticarea COVID 19. Specialiştii români au făcut deja 1.000 de teste
17 Mar 2020   •   10:27

În perioada 12 - 16 martie a.c., la solicitarea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență adresată Ministerului Apărării Naționale, specialiștii Laboratorului infecții respiratorii virale din Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, au efectuat teste de diagnostic molecular pentru aproximativ 1000 de probe recoltate de la persoane suspecte de infecție cu noul Coronavirus, a transmis MApN.

Laboratorul Infecții Respiratorii Virale este acreditat de către Organizația Mondială a Sănătății încă din anul 1969 și este Centru Național de Referință pentru gripă în România.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” contribuie, alături de celelalte unități sanitare, la creșterea capacității de diagnosticare a COVID-19 pe teritoriul României.

×
Subiecte în articol: cantacuzino institutul cantacuzino
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close