Antena 3 CNN Coronavirus Insula Kalymnos din Grecia intră în carantină din cauza COVID-19

Insula Kalymnos din Grecia intră în carantină din cauza COVID-19

La doar o zi după ce restricțiile au fost ridicate pe tot parcursul țării, insula Kalymnos intră în lockdown, din cauza exploziei de cazuri COVID-19.

Insula Kalymnos din Grecia intră în carantină din cauza COVID-19
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Ionescu    |    04 Mai 2021   •   23:59

Luni, restaurantele și barurile din Grecia au primit iar clienți, după mai bine de 6 luni, într-o primă etapă a redeschiderii sezonului turistic.

Ministrul Sănătății a declarat că de miercuri, insula va intra în carantină până pe 10 mai din cauza unor ”riscuri serioase asupra sănătății publice”, și pentru a evita răspândirea virusului, potrivit Reuters.

Rezidenții vor putea să-și părăsească locuințele până la ora 18:00, doar pentru a merge la serviciu, la doctor sau farmacie, pentru a-și plimba câinii sau pentru cumpărături.

Alte restricții includ suspendarea lucrărilor de construcție, a ceremoniilor religioase, mai puțin a înmormântărilor unde au voie să participe maxim 9 oameni. Populația va putea părăsi insula doar din motive medicale. 

Grecia s-a descurcat relativ bine în primul val al pandemiei, dar o puternică creștere a infecțiilor a obligat impunerea unor măsuri drastice pentru protejarea sistemului sanitar.

La o populație de 11 milioane de oameni, s-a raportat un total de 359.936 de infecții și 10.668 de morți. Marți au fost 1.387 noi infecții și 81 de morți.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close