Antena 3 CNN Coronavirus Noi reguli în Israel. Certificat Verde pentru cei care au avut COVID-19 fără a fi testați oficial pozitiv. Cum e posibil

Noi reguli în Israel. Certificat Verde pentru cei care au avut COVID-19 fără a fi testați oficial pozitiv. Cum e posibil

Israelienii vor putea să obțină un certificat de recuperare după COVID-19, chiar dacă oficial nu au fost testați pozitiv. Este posibil cu ajutorul unui test serologic care identifică anticorpii declanșați de boală.

Noi reguli în Israel. Certificat Verde pentru cei care au avut COVID-19 fără a fi testați oficial pozitiv. Cum e posibil
de Silvia Preda    |    02 Noi 2021   •   16:45

Cei care au avut boala dar nu au fost testați pozitiv oficial vor putea să dovedească prezența anticorpilor în sânge printr-un test serologic specific, cunoscut drept ”N”.

Cu rezultatele acestui test, israelienii vor putea primi un Certificat Verde cu o singură inoculare de vaccin sau cu cele două doze administrate în mod obișnuit pentru a fi considerați complet imunizați, indiferent de cât timp a trecut de la vaccinare.

Certificat Verde pentru israelienii care au avut COVID-19 fără a fi testați oficial pozitiv

Potrivit regulilor generale, cei care s-au recuperat după COVID-19 pot obţine un Certificat Verde valabil timp de șase luni de la data recuperării, dovedită printr-un test PCR. Odată ce expiră cele șase luni, au nevoie de o singură doză.

Dacă au contractat virusul COVID-19 după ce au fost deja vaccinați, nu au nevoie de o altă vaccinare, informează jpost.com.

Testul poate fi efectuat la un laborator recunoscut de Ministerul Sănătății din Israel. Cei care vor să îl facă vor trebui să plătească între 40 și 110 euro.

Până acum, 1,32 milioane de israelieni s-au recuperat de COVID-19, potrivit Ministerului Sănătății.

Bilanț COVID-19 din 2 noiembrie 2021, în România. Record absolut de decese în ultimele 24 de ore 

Bilanț COVID-19 din 2 noiembrie 2021, în România. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 11.073 de noi cazuri de coronavirus.

În intervalul 01.11.2021 (10:00) – 02.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 591 de decese (279 bărbați și 312 femei), din care 5 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Reguli noi pentru testarea COVID-19 la domiciliu în București, anunțate de DSP

Reguli noi pentru testarea COVID-19 la domiciliu în Capitală. De marți, bucureștenii care au simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2 se pot programa pentru testare la numărul de call center al DSP sau online.

Decizia vine pentru a relaxa presiunea pusă pe serviciul de ambulanță, care a făcut față cu greu solicitărilor de testare la domiciliu din ultimele săptămâni.

Pentru a solicita testare COVID 19 la domiciliu, persoanele care prezintă simptome ce justifică suspiciunea infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 pot apela numărul de Call Center DSP București 021-9462, unde operatorii vor prelua solicitarea de testare și o vor comunica Serviciului de Ambulanță București-Ilfov în cel mai scurt timp.

×
Subiecte în articol: certificat verde coronavirus
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close