Antena 3 CNN Coronavirus Noi date din Israel arată cum eficacitatea vaccinului Pfizer scade dramatic, sub 50%, în fața variantei Delta

Noi date din Israel arată cum eficacitatea vaccinului Pfizer scade dramatic, sub 50%, în fața variantei Delta

Date recente ale ministerului sănătății din Israel arată că vaccinul anti-COVID produs de Pfizer este mult mai puțin eficace în prevenirea infectărilor și a bolii simptomatice atribuite variantei Delta, comparativ cu celelalte variante cunoscute ale coronavirusului.

Noi date din Israel arată cum eficacitatea vaccinului Pfizer scade dramatic, sub 50%, în fața variantei Delta
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    23 Iul 2021   •   17:23

Datele ministerului israelian indică faptul că produsul Pfizer-BioNTech a avut o eficacitate de doar 39% în prevenirea infectărilor și de doar 41% în prevenirea formei simptomatice a infecției cu varianta Delta.

Totuși, vaccinul Pfizer se dovedește a fi încă eficient împotriva cazurilor care necesită spitalizare (în proporție de 92%) și împotriva formei severe a infecției cu COVID, varianta Delta (91%), precizează ministerul israelian.

Concluziile se bazează pe studiul unui număr nespecificat de cazuri între 20 iunie și 17 iulie anul curent.

Eficacitatea vaccinului Pfizer împotriva altor variante de coronavirus a fost estimată prin cercetări clinice la 95%.

Forbes notează că datele din Israel vin în contradicție cu alte studii asupra efectelor Pfizer-BioNTech în cazul variantei Delta, și care indicau doar o ușoară scădere ușoară a eficacității (la 80% - 90%) protecției împotriva infectării și a formei ușoare a bolii.

Statul israelian a fost un lider timpuriu al vaccinării: și-a asigurat dozele de vaccin pentru imunizarea populației plătind un preț peste nivelul pieței și oferindu-se să partajeze datele medicale colectate în procesul de imunizare împreună cu furnizorul Pfizer, notează sursa citată.

Campania de vaccinare din Israel a fost un succes iar țara a renunțat la restricțiile pandemice în luna mai.

Însă creșterea cazurilor ca urmare a răspândirii variantei Delta a adus țara în pragul unui nou lockdown, scrie Forbes.

×
Subiecte în articol: Israel delta Pfizer
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close